avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

buna ziua
ma numesc aurelia si am o intrebare ,la care as dori un raspuns clar:in data de 09.06 .2014 voi intra in 7 luni de sarcina,cand am intrebat la serviciu cate zile de concediu odihna pot sa mi iau ,mi s a spus ca 4 zile de ce?????????cum se calculeaza?cu toate ca nu avem dreptul intreg la concediu de 21 zile ci de 10 zile/pe tot anu
cum sa fac sa imi iau concediu odihna si dupa sa intru in medicalul normal?
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:53, 4 Iunie 2014
In speta, aveti dreptul la CO pentru perioada aferenta de la inceputul anului si pana la intrarea in CCC.

Concediul de maternitate nu afecteaza durata concediului de odihna.

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical,
dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Prin urmare, concediu medical nu mai afecteaza durata concediului de odihna.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in Reg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]
Buna ziua!
Pana la data de 09.06.2014 aveti dreptul la 9 zile de concediu de odihna. (1,75 zile co/luna x 5 luni lucrate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical diminueaza durata concediului de odihna? IlincaBoureanu IlincaBoureanu Buna ziua, Daca un salariat a fost in concediu medical 180 zile intr-un an calendaristic, are dreptul la concediul de odihna integral pentru acel ... (vezi toată discuția)
Concediu medical/concediu de odihna Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca un angajat se afla in concediu medical, mai are dreptul la zile de concediu de odihna pe perioada cat a fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna flore_inger flore_inger Buna.A-si dori sa va intreb daca am dreptul sa imi iau 6 zile de concediu de odihna din anul 2014.Tin sa mentionez ca luna lui ianuarie am fost in medical apoi ... (vezi toată discuția)