Salutari tuturor.Am intampinat o noua problema legala si as dori sa ma ajutati inca o data.Acum 2 cand am depus actele originale cu iesirile si referatele din spital cei la Comisia de evaluare mi le-au oprit si mi-au dat doar certificatul de incadrare.Acuma la Comisa de evaluare pentru pensia de invaliditate imi cer actele origininale si prima data am mers la Centrul de evaluare si am cerut actele originiale inapoi.Fetele de acolo au spus ca nu mi se da inapoi nimic si ca trebuie sa merg la fiecare spital si sa cer copii originale din nou.Am fost la 2 azi si au reactionat : cum sa nu iti dea inapoi originalele.Pe urma mi-au spus ca daca tot sunt la spital a depun o cerere de eliberare si sa astep cateva zile pentru a vedea daca se poate.Cerere depusa la managerul spitalului.Cum sa procedez in situatia aceasta?
Depuneti cerere scrisa cu nr. de inregistrare/ data la spitale pentru a se emite copii in original dupa documentele medicale care va sunt necesare la Comisia de evaluare pentru pensie de invaliditate.
Este posibil ca dupa 2 ani, sa fie necesara o noua verificare medicala a dvs. (eventual cu spitalizare pentru analize) pentru a se emite documentele cerute.
Nu precizati de ce este necesara o noua evaluare din partea aceleiasi comisii, daca deja sunteti incadrat intr-un grad de invaliditate, cu o pensie corespunzatoare gradului de invaliditate detinut.
Daca este vorba de o reevaluare, fiind convocat la comisie in acest sens, atunci sunt necesare documente medicale noi, care sa ateste starea dvs. actuala si aceste documente se emit numai dupa noi investigatii medicale de profil.