avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA si formulare la achizitie din EU facuta de o ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA si formulare la achizitie din EU facuta de o I.I.

Buna ziua,
Sunt intreprindere individuala neinregistrat in Romania in scop de TVA, dar inregistrat in registrul intracomunitar si am un cod de TVA valid.
Doresc sa achizitionez un server din EU (franta), valoare ~500€.
Poate sa ma indrume cineva, unde/cand se plateste TVA si ce formulare trebuie sa depun la finante (sau in alta parte)?

Este posibil sa achizitionez serverul pe persoana fizica, iar dupa aceea cu un contract de vanzare/cumparare (sau alt document) sa-l introduc in contabilitatea I.I.?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nforcer2004ro , utilizator 09:36, 5 Iunie 2014
Daca il achizitionati pe firma, platiti T.V.A din Romania. Daca il luati pe persoana fizica, platiti T.V.A. din Franta.

Ca persoana fizica puteti vinde cu borderou de achizitie si inregistrat in contabilitatea I.I.

Dvs. decideti cum e mai avantajos.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto de la persoana fizica din bulgaria consela consela As dori sa prezint urmatoare situatie: Un SRL din Romania este platitor de tva la trimestru. In luna aprilie vrea sa achizitioneze un mijloc de transport ... (vezi toată discuția)
Comert intracomunitar mayasa mayasa Adaug cateva clarificari: se poate simplifica un pic birocratia legata de comertul intracomunitar astfel: achizitionez bunuri cu borderou de achizitie de la ... (vezi toată discuția)