avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Comert intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Comert intracomunitar

Adaug cateva clarificari:

se poate simplifica un pic birocratia legata de comertul intracomunitar astfel: achizitionez bunuri cu borderou de achizitie de la persoane fizice din Romania( acestea cumpara in nume propriu din UE) si apoi le revand cu factura fiscala catre alte persoane fizice sau juridice din Romania,
mai este nevoie sa figurez in registrul operatorilor intracomunitari?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:21, 28 Octombrie 2014
nu prea merge...cum veti introduce produsele in inventarul firmei , ulterior sa le vindeti catre utilizatori/clienti ?
este caz putin penal daca o sa fiti descoperit .
Nu trebuie sa va inregistrati pt aceasta operatiune in ROI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara urmata de vanzare in tara dum eli dum eli SRL-ul meu din Romania inregistrat in scopuri TVA si in ROi, achizitioneaza marfa dintr-un stat UE. Primesc factura fara TVA de la furnizorul din statul membru ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse Cosmeen Cosmeen Buna! Am o mica problema. Am achizionat niste produse, din UE, am platit transportul si am factura(cu tva)pe ele. As dori sa stiu in ce conditii as putea sa le ... (vezi toată discuția)