avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Revanzare produse
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Revanzare produse

Buna! Am o mica problema. Am achizionat niste produse, din UE, am platit transportul si am factura(cu tva)pe ele. As dori sa stiu in ce conditii as putea sa le revand legal. As putea de exemplu sa infiintez un pfa si sa le vand la pretul de pe factura catre pfa? Ca mai apoi sa pot sa le revand la un pret mai mare ca si persoana fizica autorizata? Tin sa precizez ca aceea firma de unde le-am cumparat(Germania) nu emit facturi, decat pe persoane fizice...Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:03, 23 Ianuarie 2020
Vindeti catre PFA produsele care nu sunt bunuri personale (se impoziteaza) in baza unui borderou de achizitie iar aceasta le inregistreaza ca si cum le-ar fi cumparat de la oricine, altcineva.

In loc de PFA poate fi si SRL. Dvs. stabiliti care forma de organizare este mai avantajoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Cum cumpar de la un crescator? ancalacusta ancalacusta Cum poate achizitiona o firma un produs, lana, de exemplu, de la un crescator de oi pentru a fi totul perfect legal? Ma intereseaza daca acest crescator ... (vezi toată discuția)
Comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As ... (vezi toată discuția)