costa332 a scris:
Am avut un proces la care mi-a venit un raspuns nefavorabil, am facut recurs (recursul a fost respins), in ce mod pot sa fac o plangere la Comisia Europeana intrucat eu cred ca dosarul nu a fost judecat corect si ce costuri ar fi? Nu stiu daca este corect sa fac o plangere catre Comisia Europeana sau sant alte locuri unde pot face aceasta plangere si care sant adresele?
va multumesc
Stimat forumist,
1. În primul rând, Comisia Europeană nu este Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acestea sunt două instituții total diferite, aparținând de două entități diferite.
Astfel, Comisia Europeană este o instituție a Uniunii Europene, cu sediul în Bruxelles, Belgia.
Curtea Europeană este o instituție aparținând Consiliului Europei, entitate cu sediul în Strasbourg, Franța.
în principiu, despre modul realizării unei plângeri către Comisia Europeană, vă puteți face o impresie citind cele scrise aici:
[ link extern ]
2. Pentru a vă adresa, în schimb, Curții Europene a Drepturilor Omului, este necesar să înțelegeți că această instanță nu analizează ,,plângeri,, la modul generic ci, exclusiv, cereri vizând violarea drepturilor și libertăților apărate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Mai mult decât atât, CEDO nu este o instanță de recurs la nivel european, așadar nu poate analiza un fel de recursuri generice.
Despre modul de sesizare a CEDO puteți să observați sfatul acordat mai sus, ca și mai multe articole disponibile pe avocatnet. Dintre acestea , menționez:
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
3. Observ că dvs, în linii mari, doriți, pur și simplu, încă o cale de atac, atât intern, cât și internațional. Din păcate, privitor la planul intern, motivele căilor de atac extraordinare de atac privesc motive specifice, neputându-se ataca o cauză la infinit.
Cu stimă.