avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere CEDO

Am avut un proces la care mi-a venit un raspuns nefavorabil, am facut recurs (recursul a fost respins), in ce mod pot sa fac o plangere la Comisia Europeana intrucat eu cred ca dosarul nu a fost judecat corect si ce costuri ar fi? Nu stiu daca este corect sa fac o plangere catre Comisia Europeana sau sant alte locuri unde pot face aceasta plangere si care sant adresele?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: costa332 , utilizator 23:01, 10 Iunie 2014
Ca saƒ puteti s™i obt›ine un posibil castig de cauzaƒ, este necesar :
A.
saƒ fi epuizat TOATE caile posibile de atac prevaƒzute în legea romanaƒ la instantele din Romania, instantele sa va fi încalcat drepturile prevazute în Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului.Rog a se consulta ;
B.
va trebui saƒ o introduceti la Curte in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti de catre instanta nationala - decizia instantei de recurs.Dupa epuizarea cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca în interiorul termenului de 6 luni sa formuleze în scris o cerere si sa o depună (se poate folosi posta - scrisoare cu Confirmare de primire Internationala-de culoare roșie), la C.E.D.O.
C.veti primi aproximativ cel mai repede în termen de 3 săptamani o înstiintare si niste coduri de bare - 10 buc (le veti folosi la comunicarile ulterioare cu Curtea . . . , lipind pe comunicare cate un cod de bare) ATENTIE LA CERINTELE ulterioare ale Curtii si termenele date de a-i comunica înscrisuri/anumite informatii etc etc;
D.
cel mai important aspect de avut în vedere din ”REGULAMENTUL
Curţii Europene a Drepturilor Omului”, este art. 47 (Conţinutul cererii individuale)

l. Orice cerere introdusă în temeiul art. 34 al Convenţiei este prezentată pe formularul pus la dispoziţie de grefă, afară dacă Preşedintele Secţiunii învestite cu soluţionarea ei decide altfel. Formularul indică:
(a) numele, data naşterii, naţionalitatea, sexul, profesia şi adresa reclamantului;
(b) dacă este cazul, numele, profesia şi adresa reprezentantului său;
(c) Partea sau Părţile contractante împotriva căreia (cărora) este îndreptată cererea;
(d) o expunere succintă a faptelor;
(e) o expunere succintă a pretinsei sau a pretinselor violări ale Convenţiei şi a argumentelor pertinente;
(f) o expunere succintă privitoare la respectarea de către reclamant a criteriilor de admisibilitate prevăzute de art. 35 § 1 al Convenţiei (epuizarea căilor interne de atac şi respectarea termenului de 6 luni); şi
(g) obiectul cererii;
la care urmează a se anexa:
(h) copii de pe toate documentele pertinente şi, în special, de pe deciziile, judiciare sau de altă natură, privitoare la obiectul cererii.
2. În plus, reclamantul trebuie:
(a) să prezinte toate elementele, în special documentele şi deciziile citate la paragraful 1 (h) al prezentului articol, care permit să se stabilească dacă au fost întrunite condiţiile de admisibilitate prevăzute de art. 35 § 1 al Convenţiei (epuizarea căilor interne de atac şi respectarea termenului de 6 luni); şi
(b) să menţioneze dacă a supus cererea sa unei alte instanţe internaţionale de anchetă sau de reglementare.
3. Reclamantul care nu doreşte dezvăluirea identităţii sale trebuie să precizeze aceasta şi să prezinte o expunere a motivelor care justifică derogarea. În cazuri excepţionale şi temeinic justificate, Preşedintele Camerei poate autoriza anonimatul.
4. Nerespectarea obligaţiilor enumerate în paragrafele 1 şi 2 ale prezentului articol ar putea duce la neexaminarea cererii de către Curte.

5. Ca regulă generală, se consideră că cererea a fost introdusă la data primei comunicări prin care reclamantul exprima - fie şi în mod sumar - obiectul cererii sale. Curtea poate totuşi, pentru motive justificate, să decidă reţinerea unei alte date.
6. Reclamantul trebuie să informeze Curtea cu privire la orice schimbare a adresei sale, precum şi despre orice fapt pertinent privitor la examinarea cererii.
E.
Observatie : folositi ultima varianta de formular-anul 2014, ianuarie;
F.
Regulamentul îl puteti descarca în limba romana de aici : regulament.cedo.ro
G.
sa nu depasiti cumva 20 de pagini de motivare a Cererii.Puteti anexa la aceasta sentinta, înscrisuri etc etc;
H.
veti plăti greutatea scrisorii potrivit tarifului postei noastre pană în Franta, la Strassbourg.Veti primi acea Confirmare de primire rosie.Pastrati-o împreuna cu 1 exemplar al Cerererii+Factura postei+comunicarile/corespondenta cu respectiva Curte.
I.
o veti expedia pe adresa : Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Consiliul Europei. F-67075 Strasbourg CEDEX.

Presupunand ca v-am dat ceea ce era musai necesar, va doresc succes deplin!
va rog sa-mi spuneti care ar mai fi alte cai de atac prevazute de legislatia romana in afata de recurs la aceasi instanta
va multumesc
Noul CPC :
A) Contestatia in anulare
Art. 503 – 508;

B) Revizuirea
Art. 509 - 513.

Atentie :
- numai dacă îndepliniţi MOTIVELE din din aceste căi, altfel, veti iesi din termenul de 6 luni;
-la termenele fiecarei cai de atac.
costa332 a scris:

Am avut un proces la care mi-a venit un raspuns nefavorabil, am facut recurs (recursul a fost respins), in ce mod pot sa fac o plangere la Comisia Europeana intrucat eu cred ca dosarul nu a fost judecat corect si ce costuri ar fi? Nu stiu daca este corect sa fac o plangere catre Comisia Europeana sau sant alte locuri unde pot face aceasta plangere si care sant adresele?
va multumesc


Stimat forumist,

1. În primul rând, Comisia Europeană nu este Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acestea sunt două instituții total diferite, aparținând de două entități diferite.

Astfel, Comisia Europeană este o instituție a Uniunii Europene, cu sediul în Bruxelles, Belgia.

Curtea Europeană este o instituție aparținând Consiliului Europei, entitate cu sediul în Strasbourg, Franța.

în principiu, despre modul realizării unei plângeri către Comisia Europeană, vă puteți face o impresie citind cele scrise aici:

[ link extern ]

2. Pentru a vă adresa, în schimb, Curții Europene a Drepturilor Omului, este necesar să înțelegeți că această instanță nu analizează ,,plângeri,, la modul generic ci, exclusiv, cereri vizând violarea drepturilor și libertăților apărate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Mai mult decât atât, CEDO nu este o instanță de recurs la nivel european, așadar nu poate analiza un fel de recursuri generice.

Despre modul de sesizare a CEDO puteți să observați sfatul acordat mai sus, ca și mai multe articole disponibile pe avocatnet. Dintre acestea , menționez:

www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...

3. Observ că dvs, în linii mari, doriți, pur și simplu, încă o cale de atac, atât intern, cât și internațional. Din păcate, privitor la planul intern, motivele căilor de atac extraordinare de atac privesc motive specifice, neputându-se ataca o cauză la infinit.

Cu stimă.
buna seara
nu incerc sa atac la infinit o cauza, dar intr-un proces care am reclamat o locuinta in hat procesul sa judecat pt granituire chiar daca avocatul a contestat acest lucru nu a fost luat in seama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cer informatii despre modul in care se poate trimite un dosar la cedo BoancaNicolae BoancaNicolae Am lucrat la Turnatoria de Otel din Resita. Din anul 2001 nu am mai avut grupa I de munca deoarece uzina nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 ... (vezi toată discuția)
Recurs dansorin dansorin buna ziua,dupa un recurs declarat nul si irevocabil pot depune o revizuire si o contestatie in anulare a recursului,va multumesc si astept un raspuns. (vezi toată discuția)
Pentru a merge mai departe cu un dosar penal la cedo este îndeajuns ... Snake1970 Snake1970 Pentru a merge mai departe cu un dosar penal la CEDO este îndeajuns judecată de Fond și Apelul care l am făcut eu? (vezi toată discuția)