avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Buna ziua. Am gasit un apartament pe un site de imobiliare postat de catre o agentie si in care scria ca se va percepe comision 0% de la cumparator. Avand in vedere ca oricum nu am fost niciodata interesata in cautarile mele pentru apartament sa colaborez cu agentii imobiliare tocmai din pricina acestui comision care mi se pare inutil, am contactat aceasta agentia care urma cf anuntului sa nu ma taxeze pentru o eventuala tranzactie. Am vizionat apartamentul cu un agent, iar a doua zi am anuntat firma ca vreau sa fac o oferta ferma si sa discute cu proprietarii. Mi-au returnat telefonul si mi-au spus ca proprietarii sunt de acord si din una in alta au zis ceva de un comision pe care trebuie sa il platesc. Desigur ca i-am spus agentului de ce scria in anuntul de pe site (i-am dat link-ul si anuntul a disparut de pe site) si de faptul ca la vizionare nu mi s-a cerut cartea de identitate ca sa se completeze formularul agentiei privind angajamentul pt plata comisionului asa cum fac alte agentii. Mi s-a spus ca cei de pe site au gresit anuntul (ceea ce mi se pare suspect avand in vedere ca anunturile stiu ca le scriu utilizatorii nu cei care asigura mentenanta site-ului) si ca a fost o eroare a agentului ca nu mi-a zis de acest comision. Intamplarea face ca am dat de proprietari si vreau sa stiu daca pot "sari" pentru agentie in efectuarea cumpararii imobilului. Mai mentionez ca agentia are doar numarul meu de telefon, adresa de e-mail pe care am conversat si cateva sms-uri tot de pe nr meu. Ar putea acestea sa stea baza pentru o eventuala intentare de proces? Va multumesc si astept cu interes parerea dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
Hilda32, utilizator
Cat timp nu ati incheiat un contract cu agentia respectiva nu puteti fi obligat la plata vreunei sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie dasca7777 dasca7777 Nu inteleg de ce proprietarii nu dau anunturi mai multe pe siteuri si prin ziar. Oriunde sun imi raspunde o agentie imobiliara , care imi ofera detalii si care ... (vezi toată discuția)