Am o mare dilema si nu gasesc raspunsuri clare pe niciun fel de forum.
Am un SRL-D,si doresc sa import legal anumite produse din SUA (ceasuri de mana-anumite branduri. ).Daca aceste produse sunt marci precum Fossil ori Guess, pentru a le putea revinde in mod legal in Romania va trebui ca furnizorul meu din SUA sa imi ofere declaratie de conformitate si certificat de calitate pentru produse ??
Ideea ca este ca acesti furnizori nu sunt dealeri autorizati desi ei reprezinta firme cu cifre de afaceri de milioane de euro (tinand cont ca au peste 100000 vanzari doar pe Ebay). Si vand branduri mult mai renumite decat cele precizate de mine. Sunt firme imense care vand foarte mult, insa nu sunt dealeri autorizati.Practic ei nu imi pot furniza decl. de conformitate si certificat de calitate. Am contactat mai multe shop-uri,ofera factura pentru produs,insa nu sunt dealeri autorizati si nu imi pot oferi aceste documente.
Ei pot vinde in SUA fara aceste documente insa in Romania se poate sau nu ?
Sunt si la noi cateva mari magazine care nu sunt dealeri autorizati. Fiscul din SUA cred ca este mult mai "agresiv" iar aceste mari firme care sunt foarte expuse ar putea face afaceri ilegal la un nivel atat de inalt si totodata expus.
Care e litera legii in Romania in aceasta privinta si ce se poate face ?
Pot aduce produse si sa le vand in magazinul meu online sau ma trezesc cu organele legii la usa in secunda 2 ?
Raman recunoscator celor care ma pot ajuta cu informatii despre acest subiect!
firmele serioase din SUA nu vând pe e-bay. alea ”serioase” din china sau de pe aiurea da. dați-mi un exemplu de astfel de firmă și putem verifica dacă sunt pe bune sau nu.
ceasurile de marcă vin fiecare cu propria lui declarație de conformitate de la producător. dumneavoastră vă trebuie una în limba română.