De ceva vreme vand prin intermediul unui magazin online ceasuri de firma autentice importate din SUA. Acum cateva zile am primit un email prin care distributorul pe Europa al unei anumite marci "insista sa nu mai import si sa distribui" respectiva marca prin intermediul site-ului meu in Romania "fara autorizatie". Inainte de a demara aceasta afacere, eu am contactat distribuitorul marcii respective pe Romania, iar acesta a refuzat solicitarea in cauza pe motiv ca aceste produse nu se vand online. Mentionez ca toate produsele sunt achizionate legal (factura, taxe vamale, impozite).
Cum ar trebui sa reactionez la acest email? Ma aflu cumva in ilegalitate? In caz afirmativ, ce consecinte as putea suporta?
Va multumesc anticipat
exista cateva probleme;
1. e bine ca marfa o comercializati corect, cu acte in regula
2.nu conteaza cine mai comercializeaza aceea marca in Romania , important este ca sa fie autorizat de catre producator sa o faca.Oricum, un alt distribuitor nu va poate interzice sa comercializati acea marca.
3. daca detinatorul marcii respective are marca inregistrata in europa, nu puteti vinde fara acordul acesteia.Daca-l "suparati tare", va poate chema in judecata, marfa se poate confisca, puteti plati amenda si se poate ajunge pana la aspectul penal (pentru incalcarea regimului marcilor inregistrate)
Import marfa china
papickads
Buna ziua,
De curand m-am hotarat sa import prin intermediu firmei mele(S.C) ceasuri din China pe care sa le comercializez ulterior prin intermediul unui ... (vezi toată discuția)