avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Importatorul oficial = exclusivitate?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Importatorul oficial = exclusivitate?

Se poate comercializa pe piata din Romania un brand international pentru care exista un importator oficial?
Este vorba de o marca din SUA. Eu achizitionez marfa de la un distribuitor tot din SUA, deci nu direct de la firma producatoare.
Am auzit ceva despre consemn in vama pe marca. Pana in prezent am introdus marfa in tara fara probleme, deci importatorul de aici nu a pus consemn in vama.
Pot avea probleme? Importatorul ma poate actiona in judecata sau nu?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:20, 26 Noiembrie 2007
Daca producatorul a incheiat un contract de exclusivitate pentru Romania cu "importatorul oficial", este datoria acestuia sa-l protejeze pe acesta din urma astfel incat sa nu intre in Romania produsele lor prin intermediul altor firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ecommerce drept de reseller anamotti anamotti buna ziua m ar interesa foarte tare sa aflu care este procedura legala ce trebuie uramata pentru a detine dreptul de comercializare de produse ale unor ... (vezi toată discuția)
Legalitatea calitatii de "unic distribuitor" mioaram mioaram am intrat de curand in afaceri si ma lovesc deja imposibilitatea de a ma aproviziona de la anumiti producatori, pentru ca, exista deja un "unic distribuitor" ... (vezi toată discuția)
Unic distribuitor - exclusivitate in comercializare? aciumbrudean aciumbrudean Buna ziua, Am ceva nelamuriri in ceea ce priveste libera distributie a unor produse pe piata. Este foarte corect ca, un producator poate oferi exclusivitate ... (vezi toată discuția)