avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit Vanare - Cumparare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit Vanare - Cumparare

Buna ziua! Eu de curand am obtinut certificat de mostenitor ( apartament cu 2 camere) si vreau sa fac contract de vanzare cumprare tatalui meu si eu sunt persoana cu handicap.
Stiam ca legea spunea ca persoanele cu handicap nu platesc impozit, acest lucru este valabil daca eu vreau sa vand aparatmentul mai platesc impozit ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:57, 5 Iunie 2014
Nu e vb de acest impozit, de asta nu sunteti scutit, veti datora la vanzare 3% din pretul vanzarii. Daca i-l veti dona sunteti scutit de la plata impozitului pe tranzactie pt ca sunteti rude de grad 1, iar pt donatii intre rude de pana la gradul 3 inclusiv, nu se plateste impozit.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Am inteles, deci trebuie sa fac act de donatie sau cum ?
Atunci voi plati numai taxe notariale ?
daca faceti donatie, da, veti plati doar taxele notariale, dvs faceti ce act trebuie- daca e donatie inseamna ca nu luati bani, daca vindeti inseamna ca incasati bani.. dar de ce sa ii dati tatalui, aici nu inteleg..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Donatie de apartament raluca tivichi raluca tivichi Buna seara, As avea si eu o serie de intrebari si anume: tatal meu a mostenit impreuna cu unchiul meu un apartament si vor sa mi-l doneze .Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)