avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

O bunica , fiind bolnava , a facut certificate de mostenire asupra case I , celor 2 fii ai ei, dintre care unul a decedat,, cel decedat divortase si
A ramas un copil minor tot in grija bunicii. Acum bunica ar vrea sa
Vinda casa si sa dea intreaga mostenire nepotului orfan , celalalt fiu este de accord, dar mama copilului ', adica nora divortata, nu e de acord cu vinzarea, ce trebuie sa faca bunica, va rugam sa ne ajutati
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:39, 5 Iunie 2014
astridamel a scris:

O bunica , fiind bolnava , a facut certificate de mostenire asupra case I

Ce sunt certificatele de mostenire ??
Ce scrie pe ele ??
Adica a declarat in fata notarului ca va lasa mostenire casa si alte bunuri, terenuri , celor 2 fii ai sai, pe atunci ambii in viata,
A declarat ?? Adica a declarat si semnat ceva banuiesc. Daca ce a semnat este un testament, cum ca dupa ce va muri va lasa casa fiilor, atunci poate sa revoce voluntar testamentul si poate ori sa vanda, ori sa doneze copilului, ori sa faca un alt testament (sunt niste conditii aici, le aflati la notar). Dar ce este cel mai important este ca poate sa o faca, si ca sotia mortului, nora divortata, nu se poate opune.
In prima faza intelesesem ca nora nu e de acord ca suma obtinuta din vanzare s-o primeasca copilul..
Nora nu are cum sa se opuna vanzarii, n-are niciun drept. E o problema daca bunica nu e unic proprietar, a mai existat si un bunic sau cine stie la ce ziceti dvs acte de mostenire sa nu fi semnat alte acte cu copiii ei.
daca e vb de un testament, poate fi revocat.
Daca bunica nu e unic proprietar si a fost si un bunic, copiii lor l-au mostenit pe acesta, iar copilul are dupa tatal sau o cota deja, altfel nu vad ce drept are nora de a se opune, ceva lipseste.

Bunica este unic proprieta r 'pt ca bunicul a murit si el.problems este ca fosta nora vrea si ea parte si se gindeste ca in urma vinzarii nu va obtine nimic,copilul e numai in grija bunicii

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Testament fara titlu de proprietate florina5439 florina5439 Buna ziua. As dori sa stiu mai multe despre intocmirea unui testament. Bunica mea a divortat de sotul ei, cu care a avut doi fii. Bunicul s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)