Buna ziua.
As dori sa stiu mai multe despre intocmirea unui testament. Bunica mea a divortat de sotul ei, cu care a avut doi fii. Bunicul s-a recasatorit si a renuntat la casa pe care o construise cu bunica. Bunica a ramas unica proprietara, dar fara titlu de proprietate. mentionez ca toate taxele si impozitele pentru casa au fost platite de bunica. Intre timp bunicul a murit. Ei au doi copii, pe mama si pe unchiul meu, care a murit si el, lasand in urma o sotie cu doi copii. Bunica ar vrea sa-i faca mamei mele testament, pentru a-i lasa mamei casa si pamantul. Intrebarea mea este: se poate face testament pentru mama in conditiile mentionate mai sus? Multumesc anticipat.
se poate face testament pentru mama dumneavoastra insa acesta va fi atacat de catre mostenitorii unchiului daca aduce atingere rezervei succesorale a acestuia (bunica nu mai are alte bunuri cu o valoare echivalenta rezervei lui). precizez ca fiecare din cei doi frati are dreptul in cota egala iar in locul unchiului decedat, pentru partea lui, vin sotia si copiii acestuia.