avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament fara titlu de proprietate

Buna ziua.
As dori sa stiu mai multe despre intocmirea unui testament. Bunica mea a divortat de sotul ei, cu care a avut doi fii. Bunicul s-a recasatorit si a renuntat la casa pe care o construise cu bunica. Bunica a ramas unica proprietara, dar fara titlu de proprietate. mentionez ca toate taxele si impozitele pentru casa au fost platite de bunica. Intre timp bunicul a murit. Ei au doi copii, pe mama si pe unchiul meu, care a murit si el, lasand in urma o sotie cu doi copii. Bunica ar vrea sa-i faca mamei mele testament, pentru a-i lasa mamei casa si pamantul. Intrebarea mea este: se poate face testament pentru mama in conditiile mentionate mai sus? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 16:18, 30 Ianuarie 2012
se poate face testament pentru mama dumneavoastra insa acesta va fi atacat de catre mostenitorii unchiului daca aduce atingere rezervei succesorale a acestuia (bunica nu mai are alte bunuri cu o valoare echivalenta rezervei lui). precizez ca fiecare din cei doi frati are dreptul in cota egala iar in locul unchiului decedat, pentru partea lui, vin sotia si copiii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
Urmasii mostenitorului legal au drepturi egale ca si ceilalti mostenitori de drept? martinsara35 martinsara35 ...in anul 2001 mama impreuna cu fratii ei fac o notificare cu privire la legea 10/2001 respectiv retrocedarea unei proprietati imobiliare si a unui teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)