Pe scara mea respectiv in blocul in care locuiesc , au inceput lucrarile pentru scoaterea apometrelor din locuinta , pe casa scarii .. Problema mea suna cam asa : Datorita restantelor mari pe care le am fata de asociatie am fost "amenintat" de catre presedinte ca nu imi va monta apometrul , respectiv dupa finalizarea lucrarii pe scara si dupa punerea in functiune a noii instalatii nu voi beneficia de "apa" .. M-am judecat cu asociatia pana nu demult din alte motive , iar acum presedintele "e pus pe mine" .. De 3 luni am inceput sa imi achit restanta cumulata , platitand cate 400 ron / luna si am incercat sa i explic presedintelui ca peste tot se fac "angajamente de plata" nu se sisteaza apa .. Omul este de neclintit si o tine pe a lui : "Platesti tot , ai apa . Nu platesti , nu ai apa" .. Imi este imposibil sa platesc restul de 2500 Ron in 1 luna de zile sau acum pe loc .. Am inteles ca exista lege prin care este interzisa sistarea apei pe o perioada mai mare de 3 zile .. Imi puteti spune ce sa fac , cum sa tratez situatia si daca acest individ este indreptatit sa imi ofere apa doar atunci cand sunt pe 0 cu datoriile fata de asociatie ?
Lucrarea despre care spuneti ca se face in blocul dv. este pentru a controla mai bine consumul de apa si, in acelasi timp, pentru ca celor restanti cu sume mari sa li se opreasca apa.
In mod normal ar trebui sa existe o hotarare a AG sau o decizie a comitetului executiv pentru aceasta ultima actiune (oprirea apei) luata cu titlu general, iar dv. incadrandu-va in aceasta categorie, sa vi se opreasca apa pana achitati restanta, fiind un mijloc de presiune mult mai putin costisitor decat actionarea in instanta. Pana la urma tine de organizarea asociatiei.
Ganditi-va ca furnizorii de apa nu au asemenea scrupule cand opresc apa intr-un bloc intreg din cauza restantelor la plata facturilor. Si sunt ditamai furnizorii care, daca ar exista o asemenea lege, ar trebui s-o respecte ei inainte de toate.
Deci nu este nicio lege care sa interzica unei asociatii de proprietari sa opreasca apa celor care nu-si platesc consumurile anterioare.