Copilul face un 1 an pe 28 august, tatal va da o declaratie in care refuza sa stea acasa 1 luna de zile, eu pot sa-mi iau concediu fara plata pana pe data de 18 august fara sa pierd stimulentul de insertie?
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC a dvs. cu o luna de zile, pana la implinirea varstei de 1 an a copilului.
2. - Dar pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa incetati suspendarea contractului individual de munca inainte de a implini copilul 11 luni (adica cel tarziu pe 27 iulie).
- Incepand cu aceasta data si pana va implini copilul 1 an puteti sa reluati activitatea sau sa solicitati concediu fara plata.
- Stimulentul de insertie il veti primi incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an.
3. - Dar OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa aveti venituri din salarii inainte de a implini copilul 1 an (respectiv 11 luni, in cazul dvs.).
- De aceea va recomand sa intrebati, prin e-mail, la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.
4. Am rugamintea sa postati si aici raspunsul primit de la AJPIS, poate mai ajuta si pe altii! Multumim!