avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale monografie constructii teren si impozit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

monografie constructii teren si impozit


O societate, in urma unui act de adjudecare, dobandeste o cladire neterminata.Ce trebuie sa faca ?
Nu stie daca exista o autorizatie de construire, iar in cazul in care exista ce obligatii are ?
Trebuie sa ceara o alta autorizatie de construire sau....
Ce declara la impozite si taxe ?
In actul de adjudecare este trecuta intreaga valoare a imobilului, adica, constructiile(cea neterminata si altele) si terenul, nefiind specificat distinct valoarea cladirilor si nici a terenului.Cum se inregistreaza in contabilitate, in contul 212 si 211, nestiind care e valoare terenului (e suprafata mare) si cu atat mai putin valoarea cladirilor.
Nu a mai investit nimic, deoarece se afla in litigiu momentan.
Nu a evaluat cladirile cu un expert evaluator.
Au trecut deja 6 luni, tb. sa se inregistreze in contabilitate si sa plateasca impozit pe cladiri si teren.Oricum risca o amenda.
Intrebarea este : ce valoare trece la cladiri, la teren si ce va face cu cladirea neterminata.
Legislatia nu prevede concret ce tb.sa faca
Cel mai recent răspuns: Adela Miklos , utilizator 22:04, 7 Mai 2009
operatiunea trebuia inregistrata la data efectuarii ei...faptul ca aveti niste nelamuriri in legatura cu valorile respective nu este motiv sa tineti in "aer" intrarea in patrimoniu... de exemplu exista cont pentru operatiuni in curs de clarificare

la adjudecare aveti o valoare de dobandire in bloc a bunurilor, pentru teren sigur exista o piata in zona astfel incat in functie de pretul practicat sa puteti si dumneavoastra sa alocati o valoare terenului, diferenta urmand sa o inregistrati pe imobilizari in curs de executie ori pe materiale de constructii pentru ca tare ma tem dupa cum ati expus problema ca nu este intabulata cladirea, ori in acest caz ar trebui sa apelati la autoritatea locala care emite autorizatii de constructii si sa faceti demersurile necesare in ceea ce priveste transferul autorizatiei de construire (daca aceasta exista) avand in vedere adjudecarea unei constructii intr-un anumit stadiu, ori sa procedati la obtinerea unei autorizatii de construire daca aveti de gand sa continuati cladirea- cazuri in care veti utiliza pentru inregistrare contul "imobilizari in curs de executie"...sau obtineti autorizare de demolare si atunci inregistrati constructia pe materiale
ok ! sunt de acord cu dumneavoastra, dar la un eventual control, inspectie fiscala, cum am sa explic faptul acesta.Pot sa pun o anumita valoare la teren si una la cladiri, dar pot de la mine putere ?Nu tb.sa existe un document care sa ateste acest lucru ?Daca ma intreaba cum am ajuns la valoarea respectiva, nu stiu sa explic acest lucru.As putea sa pun o valoare mica la cladiri, sa platesc impozit mic si o valoare mare la teren ca acolo se plateste in functie de suprafata.
Cladirile si terenul sunt intabulate, inseamna ca pot cere transferul autorizatiei de construire ?E prea greoi sa cer o autorizatie noua, implica multe......, inclusiv, poate un nou proiect si o noua taxa de autorizatie de c.
Multumesc pt. raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire in cazul actului de adjudecare si impozite Adela Miklos Adela Miklos O societate, in urma unui act de adjudecare, dobandeste o cladire neterminata.Ce trebuie sa faca ? Nu stie daca exista o autorizatie de construire, iar in ... (vezi toată discuția)
Majorare valoare mijloc fix. pasi de urmat la taxe locale marianconta marianconta Buna seara. Am majorat valoarea unui mijloc fix si as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmezi pentru actualizarea valorii la [i][u]directia de impozite si taxe ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire proprietate ioanatodi ioanatodi Se va demola o cladire a firmei , proprietate , si am primit un deviz de demolare pentru a-l inregistra . Ideea e ca nu m-am mai confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)