avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... 1. Deschiderea procedurii de insolventa a unei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

1. Deschiderea procedurii de insolventa a unei persoane fizice 2. Trimiterea in C.O. neplanificat si fara indemnizatie

In urma unui divort (2008), persoana in cauza, cere inchiderea activitatii societatii comerciale pe care o detinea. Lichidatorul judiciar intoarce raspunderea patrimoniala catre administrator. Aceasta persoana ramane cu datorii de aprox 95000 lei catre creditori diversi, fara bunuri mobile sau imobile si initial, fara nici un venit. Devine astfel o persoana insolventa, stigmatizata, cu o familie monoparentala, fara nici o sursa de existenta.
Cu greu, acum aprox 3 ani, reuseste sa se angajeze. In aceasta perioada, munceste neintrerupt (4-5zile libere/an), pt un salariu min. In data de 02.06.2014, este anuntata ca va intra in C.O., acest concediu nefiind planificat, pe motiv ca administratorul a hotarat inchiderea activitatii, aceasta fiind o hotarare nemotivata. Nu a primit nici un leu, nici indemnizatie de C.O. si nici salariul. Avand gestiune i
s-a cerut si cheia magazinului.
Salariata a facut plangere la IPJ, reclamatie la ITM, cerere/declaratie la Primaria mun. pt ajutor social si a depus la Tribunalul mun., cerere pt deschiderea procedurii de insolventa a p.f.
O situatie dramatica, o existenta franta, fara nici un ajutor sau sprijin. Oare acesti oameni, nu au dreptul sa traiasca??? Astept opinia dvs.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:27, 7 Iunie 2014
a depus la Tribunalul mun., cerere pt deschiderea procedurii de insolventa a p.f.

ce spera sa obtina in urma cererii ?
Nu avem o lege a insolventei persoanelor fizice.
Ca a depus reclamatie la ITM inteleg, nu inteleg de ce si la politie..
Opinia mea este că dreptul la viață este un atribut inalienabil, în rapot de întrebarea dumneavoastră.
francisca_0997 a scris:
Astept opinia dvs.

Ati scris o poveste finalizata cu o intrebare retorica, cu care ati reusit sa adunati o unanimitate de opinii favorabile personajului povestirii si nefavorabile sistemului in care traieste, conform sensului dorit de dvs.
Acum, intrbarea este : Care este intrebarea (dvs.) ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere abonament telefonie iust79 iust79 Imi cer scuze daca am postat in rubrica gresita, dar nu imi dau seama unde sa incadrez subiectul. Problema este urmatoarea: am avut un abonament la o firma de ... (vezi toată discuția)
Subventie schimbare loc de munca jax jax Buna ziua, Am fost angajat in oct. 2008 cu subventie...societatea la care lucrez se afla in declin, angajatorul presimt ca o sa ma roage sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva dan chiru dan chiru se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva? (vezi toată discuția)