Nu ne spuneti daca in cuprinsul hotararii de partaj se spune ceva despre stabilirea unui termen pentru plata sultei.
Ceea ce aveti dvs. de recuperat de la sotie este o creanta (sulta). In acest context nimic nu va impiedica sa o urmariti eventual pe alte bunuri (daca mai are) sau alte venituri. Problema apartamentului va intereseaza doar daca nu aveti alte bunuri/venituri de urmarit in afara acestui apartament.
Cat priveste aducerea apartamentului ca aport social ... mai degraba ar fi de atacat actul constitutiv de infiintare a societatii prin care a fost adus bunul ca aport la societate.
In fond ce va supara nu este ca a fost infiintata societatea ci faptul ca bunul a fost adus ca si aport. Drept urmare nu avem de ce sa dizolvam societatea .. ne intereseaza doar sa scoatem bunul ca adus ca aport.
Atunci cand se aduce aport un bun imobil intr-o societate actul constitutiv se face n forma autentica
Art. 5
(1)Societatea în nume colectiv sau în comandită simplă se constituie prin contract de societate, iar societatea pe acţiuni, în comandită pe acţiuni sau cu răspundere limitată se constituie prin contract de societate şi statut.
.....................
(6)Actul constitutiv se încheie sub semnătură privată, se semnează de toţi asociaţii sau, în caz de subscripţie publică, de fondatori. Forma autentică a actului constitutiv este obligatorie atunci când:
a)printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se află un imobil;