avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract individual cu casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract individual cu casa de pensii

Se poate plati pe tot anul contributia la fondul de pensii? De exemplu, vreau sa cotizez pentru anul 2014-2015,nemaifiind necesara deplasarea mea lunara la Casa de Pensii,ci doar platind o singura data pentru tot anul.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 6 Iunie 2014
Da, se poate plati anticipat pentru cel mult 12 luni de zile.

art.32 (4) din Legea nr.263/2010 : Plata contributiei de asigurari sociale, in cazul asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (2), se poate face si anticipat, pe o perioada de cel mult 12 luni.

art.6 (2) din Legea nr.263/2010 - Se pot asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, in conditiile prezentei legi, avocatii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public, precum si orice persoana care doreste sa se asigure, respectiv sa isi completeze venitul asigurat.
Multumesc frumos, pentru informatii!
De asemenea , cotizarea la fondul de pensii se poate realiza si pe perioada 2015-2016 in cazul in care suntem in anul 2014, si vreau sa platesc pentru anul spus mai sus?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
caesara7, utilizator
1. Asa cum vi s-a spus mai sus, puteti plati anticipat pentru cel mult 12 luni.

2. Daca incepeti sa platiti in iunie 2014 veti putea plati pana in mai 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare contributie pensie afd17 afd17 buna seara,va rog sa imi spuneti,daca pentru completarea contributiilor la casa de pensii(-pentru pensie minima),e necesar domiciliul stabil in Romania,sau e ... (vezi toată discuția)
Plata "voluntara" a contributiei pentru pensie Lucian_Stroe Lucian_Stroe Am si eu o intrebare referitoare la sotia mea: a lucrat din 1987 pana in 1998 cand, dupa ce ne-am casatorit si trebuind sa ma urmeze cativa ani in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor ali79 ali79 Buna ziua ! as vrea sa aflu daca o persoana care are 3 ani cu carte de munca in Romania , si un rest de 8 cu ctr. munca in strainatate(specific- incheiat in ... (vezi toată discuția)