avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Evaziune Fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Evaziune Fiscala

Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta. In urma unui control din partea departamentului ANAF - AntiFrauda, am primit acuzatia de evaziune fiscala si o sanctiune contraventionala in valoare de 8000 de lei impreuna cu sistarea activitatii economice pentru o perioada de 3 luni. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: in aceste 3 luni in care suntem obligati sa oprim activitatea firmei, inafara de a face contestatie la tribunal, exista vreo modalitate de a continua activitatea in cadrul aceleasi firme, sau chiar in cadrul unei alte firme? Deoarece, desi esti fortat sa inchizi firma, esti obligat sa achiti amenda, sa achiti biletele emise, sa achiti marfa sosita, samd, lucru imposibil de altfel daca tu ca si firma nu mai produci nimic... Cum ma sfatuiti sa procedam? Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: SimonaFlorea29 , utilizator 12:55, 7 Iunie 2014
Contestati masura. Aceasta actiune va suspenda suspendarea activitatii firmei pe perioada procesului. Verificati insa daca procedura prealabila este obligatorie si in contenciosul anafului, inainte de a introduce plangerea la instanta competenta.
Dar suspendarea incepand cu ce data trebuie sa aiba loc? Din momentul in care ne-au anuntat? Sau se poate amana in vreun fel?
In mod normal se specifica pe actul administrativ de cand incepe sa curga termenul de suspendare, adica de la data incheierii lui sau de la o data ulterioara. De oicei curge de la o data ulterioara datei limita in care puteti introduce contestatia la contenciosul anafului sau la contenciosul instantei, si in general acest termen este de 15 zile. Deci faceti si dvs. un calcul.
Am inteles. Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte de contabilitate de la fostul contabil Elena_86 Elena_86 Buna seara, In urma cu aproximativ 1 an si cateva luni am angajat un contabil pe firma. Lucrurile au mers bine pana la momentul in care am descoperit ca nu ... (vezi toată discuția)
Tva incasat abuziv rzvmnd rzvmnd Va salut cu respect! Am o societate medicala infiintata in 1992, cu obiect de activitate asistenta stomatologica. In anul 2003 s-a dat legea pt. scutire de ... (vezi toată discuția)