avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA incasat abuziv
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA incasat abuziv

Va salut cu respect!
Am o societate medicala infiintata in 1992, cu obiect de activitate asistenta stomatologica.
In anul 2003 s-a dat legea pt. scutire de TVA a firmelor prestatoare de servicii.
Pana in anul 2003 s-a platit TVA, dupa 2003 desi era societate de servicii nu a fost scutita de TVA. In anul 2005 s-a dat o noua circulara la lege, dar ANAF a refuzat in continuare scutirea de TVA.
In 2005 s-a schimbat si certificatul de inmatriculare al firmei si pana in 2009 am fost obligati sa platim in total 60000 lei TVA.
In 2009 am suspendat activitatea, societatea nu a mai avut de la aceasta data nici sediu, nici salariati, iar certif.. de inmatric. a fost depus imediat la Registrul Comertului.
De la aceasta data firma apare datoare cu suma de 22000 lei din care taxe salariati 4200 lei ( pe care i-am achitat deoarece ne-au acuzat de evaziune fiscala…???...) si restul reprezinta penalitati la TVA –ul de 60000 lei si impozite pe profit intr-o perioada in care firma nu a functionat.
Va rog sa-mi spuneti daca pot scapa de datoria la ANAF si care este calea legala ? De ce suntem acuzati de evaziune fiscala ?
Tin sa mentionez ca am mers in instanta, ANAF-ul nu s-a prezentat si nu am primit nici o rezolvare… Multumesc!

Alte discuții în legătură

In aceasta situatie prezentata in mare, anaf-ul mai poate face executarea silita in conditiile legale a administratorului daca societate este radiata? varticmihai varticmihai Stimate domnule Avocat, Am o speta pe care nu stiu cum sa o gestionez. As dori ca dv sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce as putea face in speta pe care o ... (vezi toată discuția)
Certificare obligatorie d.101 pt. NICOMIR NICOMIR Bună ziua. Am o societate care nu a avut activitate de la infiinţare (anul 2005), anul trecut, in mai 2009 am suspendat activitatea la ONRC pe 3 ani, am ... (vezi toată discuția)
Dosarul penal mai are obiect? alicebucura alicebucura daca exista un dosar penal pentru evaziune si pe parcurs se radiaza firma , dosarul penal mai are obiect? (vezi toată discuția)