Buna ziua, as avea o mica nelamurire referitor la un teren. Tatal meu detine acest teren, impreuna cu inca 2 persoane (a fost mostenire de la parintii lor). In toamna anului trecut am vrut sa rectificam cartea funciara pentru ca nu a mai fost rectificata din 1960 ceva de genul intre timp s-a marit drumul etc. S-a facut masuratoarea topografica, si am imputernicit o persoana care se ocupa de aceste servicii sa rectifice cartea. Ideea este ca toata actiunea s-a blocat, efectiv domnul care se ocupa nu mai raspunde la telefon. Ceea ce am aflat eu pe parcurs este ca in momentul in care s-a facut trecerea terenurilor si a caselor din zona de la "registru" la sistemul computerizat primaria nu stiu in ce baza a scos terenul din intravilan in extravilan si l-a declarat ca fiind neproductiv. Studiind legea am aflat ca in oras nu poate sa existe teren extravilan-neproductiv. Nu stim ce sa facem, banuiesc ca sunt ceva interese ascunse la mijloc, bucata respectiva de pamant are vreo 2500 m2 cu deschidere la drumul european foarte mare. Daca s-a mai lovit cineva de aceste probleme va rog sa ma ajute. Multumesc
In prima faza, solicitati la Primarie un Certificat de Urbanism pentru informare sau pentru vanzare.
In el gasiti caracteristicile economice si juridice ale terenului
Am inteles, pot sa trimit o cerere catre Primaria orasului respectiv cu confirmare de primire in care sa cer sa mi se elibereze certificatul respectiv? Din cate am inteles primaria raspunde in maxim 30 zile. Dar traiind in Romania, trebuie sa intreb "Ce se intampla daca nu primesc nici un raspuns?" la solicitarea mea.
Pot sa trimit cererea de eliberare a certificatului pe posta romana? Si primaria de acolo sa imi trimita raspunsul tot pe posta? Pentru solictarea mea referitor la certificatul de urbanism pot sa cer pentru toata suprafata desi nu apartine toata tatalui meu, decat jumatate? Mentionez ca nu este parcelata. Multumesc
Am tot citit pe internet despre certificatul de urbanism si am gasit faptul ca nu se emite decat daca depun anumite acte, printre care si extrasul de carte funciara actualizat la zi (cum sa am asa ceva daca nu am actualizata cartea funciara?:) Astept parerile dumneavoastra multumesc.