avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Numar TVA, Contract Comodat cu procura
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Numar TVA, Contract Comodat cu procura

Buna ziua,

Sunt pe punctul de a imi face o firma, un SRL-D si am cateva intrebari la care nu am gasit raspuns pe internet.
1) Am nevoie de Contract de Comodat dar proprietarul locatiei nu este in tara. Totusi o alta persoana are procura. Pot folosi aceasta persoana in contractul de comodat?

2) Un neplatitor de TVA poate avea Numar TVA?
Spre exemplu, distribuitorii mei sunt in Germania, mi-au cerut ''VAT Number'' pentru a trimite fara TVA, eu voi fi neplatitor de TVA, pot sa evit platirea TVA-ului atat din Germania cat si din Romania?Daca da, imi puteti da cateva detalii?

3) Numele firmei trebuie sa fie acelasi ca si numele magazinului?

Va multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 01:05, 8 Iunie 2014
1. Daca exista o persoana imputernicita sa reprezinte propietarul imobilului in legatura cu acel imobil, puteti incheia contract de comodat cu persoana imputernicita
2. Un neplatitor de TVA poate obtine un cod de inregistrare in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare, trebuie sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari utilizand acel cod, situatie in care furnizorii din alt stat european ii vor putea factura fara TVA. DAR!!! mare atentie, asta nu inseamna ca ati scapat de TVA... in fapt, va trebui sa declarati si sa achitati TVA in Romania , avand obligatia sa depuneti decontul special de TVA (declaratia 301). ASTA doar daca achzitiile respective depasesc valoarea de 10000 euro intr-un an!
3. Numele magazinului poate fi diferit de numele societatii comerciale.
Neplatitor de TVA puteam fi pana in suma de 65.000 euro pe an, sa inteleg ca folosindu-ma de codul de inregistrare TVA plafonul scade la 10.000 euro pe an? Acesti 10.000 reprezentand cifra de afaceri si nu profitul#-o?

Va multumesc pentru raspuns!
cei 10000 euro sunt un plafon care se refera la valoarea achizitiilor intracomunitare efectuate intr-un an, plafon de la care se aplica regula de mai sus. nu confundati cu plafonul de 65000 euro care este o limita pana la care se poate opta pentru calitatea de platitor sau neplatitor de TVA si nici cu cifra de afaceri care se calculeaza in functie de venituri, nu de valoarea achiztitiilor. in cazul de fata, 10000 euro este un plafon pe care legiuitorul l-a reglementat strict in legatura cu valoarea achizitiilor intracomunitare...
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
Ilie Stanica, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva achizitii intracomunitare cactusul cactusul Fiind neplatitor de TVA, am avut achizitii intacomunitare inca de anul trecut (2009). Trebuia sa depun vreo declaratie pentru acest lucru? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
I.i neplatitor de tva. achizitie ue element94 element94 Buna seara. Sunt un I.I neplatitor de TVA. Intentionez sa cumpar anumita marfa din Germania spre re-vanzare pentru o firma ne-platitoare de TVA din afara UE ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)