avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Accize
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Accize

Buna ziua,
O persoana,detine 2 ha.vita de vie.
Doreste sa-si infiinteze un SRL,prin care sa poata vinde vin si tuica,produse din strugurii din via sa.
A fost la Primaria locala ptr.Certificat de Producator. Acest certificat se elibereaza doar pe sezon (la culesul strugurilor) dupa cum i s-a spus.
Tot Primaria i-a spus ca nu are dreptul sa vanda vinul si tuica produse de el,din strugurii sai,intrucat trebuie sa achite niste accize.
Nu cunoaste nimic in acest sens.
Intrebari:
-Cum poate infiinta SRL-ul pt.a putea comercializa vin si tuica,produse chiar de el,din via sa ?
-Unde si in ce mod se poate inregistra pentru achitarea accizelor ?
-Care sunt legile aplicabile accizelor ?
-Ce ar trebui sa faca pentru a reusi sa comercializeze produsele proprii (vinul si tuica) ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde țuica legal produsa în gospodarie? eduardoo eduardoo Ce lege reglementează modul de deținere a unui cazan de țuică în gospodarie și modul de comercializare a unei părți din țuica produsa în gospodăria ... (vezi toată discuția)
Producator de vinuri pot comercializa fara firma danmarian50 danmarian50 Buna ziua, sunt producator de vinuri, detin cateva ha de vita de vie in judetul valcea, am mers la primarie sa iau certificat de producator pt vin, dar mi-au ... (vezi toată discuția)
Comert cu vinuri si alte bauturi spirtoase gremlin gremlin Buna seara, Am o suprafata de vie de 2 Ha si doresc sa stiu cum as putea sa vand vin ca persoana fizica. Care sunt autorizarile de care am nevoie si de unde ... (vezi toată discuția)