avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Cum pot vinde țuica legal produsa în gospodarie?
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Cum pot vinde țuica legal produsa în gospodarie?

Ce lege reglementează modul de deținere a unui cazan de țuică în gospodarie și modul de comercializare a unei părți din țuica produsa în gospodăria proprie? Întrucât dețin o mica livada de prun și rămân prune necomercializate intenționez sa cumpăr un cazan de țuică și sa produc țuică pt consum propriu iar o parte din țuica doresc sa o pot vinde legal. Precizez ca dețin certificat de producător și comercializare prune. Ce trebuie sa fac pt a vinde țuică fără stres?
Cel mai recent răspuns: REDF00Q , utilizator 16:44, 4 Noiembrie 2020
Pentru consum propriu, autorizare la Biroul Vamal local.
Pentru comercializare, pentru a vinde adica, autorizatie de la Ministerul Finantelor.
Conditiile sunt draconice. E aproape imposibil.
In plus, alambicul sa fie din inox alimentar, in niciun caz facut din cupru tehnic si sudat cu cositor (contine plumb) deoarece produsul rezultat este toxic.
Stiu, toti au cazane de cupru, 99.99% sunt ilegale si toxice. Am si eu un alambic mic din Tunisia cu spirala, il tin de decor, arata superb, dar nu as bea tuica facuta din el nici mort. Mai bine beau lichid de baterie, ca e tot aia.
Ce lege reglementează deținerea unui cazan de țuică și posibilitatea de a vinde o parte din țuica?
Codul fiscal.

Acesta interzice vanzarea tuicii produse in gospodarie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul fiscal nu interzice vanzarea tuicii, ci impune constituirea unui antrepozit fiscal (procedura foarte complicata). Este exclus ca un detinator din cazan toxic de cupru care face si el 50 L de borhot sa constituie un antrepozit fiscal.
In plus, nu va obtine niciodata Autorizatie de sanatate publica deoarece cazanele din cupru tehnic sunt interzise la producerea de tuica (doar inox alimentar).

Cei care vor sa foloseasca cazanele de cupru sunt liberi sa se otraveasca lent singuri dar nu au voie sa puna astfel de produse pe piata.
Buna ziua, stiu ca e un subiect vechi, dar sa zicem ca vreau sa fac un cazan de inox alimentar complet, ce prevederi legale trebuie sa urmez pentru a putea vinde cu factura, sa vand productia proprie, unii restaurant si sa pot elibera factura de producator ori provenienta, ori cum se poate vinde acesta pentru consum in location specializate, naruto etc? Aveti un mini ghid pt cei care vor sa faca treaba asta legal curat etc? Firma de poate face destul de simplu azi, fie PFA, srl. Dar cam ce alte cerinte sunt ca, cazanu bun il fac ma duc imi pune stanta pe el si il am inregistrat. Mai departe ce trebuie facut? Stiu ca acciza e undeva la 1770 lei pe 1hl pur adica 99.99% alcohol, pe 37.5 alc ar veni la vreo 250 de litri aceeasi suma si jumate daca se produce sub 10hl de alcohol pur pe an. Adica 1770lei/2 accize pe 1hl. Multumesc anticipat. Daca fac in PFA ori srl, pot obtine act de provenienta? Stiu ca se declara la unutatea vamala din judet. Dar nush prea multe detalii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
REDF00Q, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazan de tuica - producere pentru consum propriu bukinst bukinst Doresc sa cunosc care sunt reglementarile pentru producerea tuicii in familie pentru consumul propriu. Care este cantitatea care poate fi realizata pentru o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Cum pot export tuica in uniunea europeana cu sau fara fonduri nerambursabile? ContSters167999 ContSters167999 Am doar prunele, nu si alambicul. Din cate stiu eu, nimeni nu are \"antrepozit\", toti facem tuica la cele 4-5 cazane din sat. Si-apoi, nu se poate numi ... (vezi toată discuția)