avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CAZAN de TUICA - PRODUCERE PENTRU CONSUM PROPRIU
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CAZAN de TUICA - PRODUCERE PENTRU CONSUM PROPRIU

Doresc sa cunosc care sunt reglementarile pentru producerea tuicii in familie pentru consumul propriu. Care este cantitatea care poate fi realizata pentru o familie si daca sunt proceduri de rezovat cu autoritatile. Mentionez ca bauturile alcoolice rezultate NU SUNT destinate comercializarii.
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 13 Martie 2011

Cazanele comunale sau producatorii particulari de tuica si rachiuri destinate vânzarii trebuie sa functioneze într-un antrepozit fiscal, si, prin urmare, sa plateasca acciza pe alcool.
Fabricarea ţuicii pentru consumul propriu va putea fi realizată de gospodăriile care deţin instalaţii corespunzătoare normelor sanitar-veterinare. Instalaţiile trebuie să fie de tip alambic şi nu coloane, şi vor trebui înregistrate la autoritatea fiscală teritorială, împreună cu declaraţiile aferente.

Ţuica şi rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriilor individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 50 de litri de produs pentru fiecare gospodărie individuală/an, cu concentraţia alcoolică de 100% în volum, se accizează prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, cu condiţia să nu fie vândute, potrivit prevederilor din normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Producator bauturi alcoolice mihaelagalben mihaelagalben Buna ziua As dori sa produc tuica in regim de PF....as dori sa stiu ce pasi trebuie urmati pentru aceasta...am reusit sa ma documentez putin de pe internet, ... (vezi toată discuția)
Accize fabricare alcool in gospodarie? sorina_h2004 sorina_h2004 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce prevede noul cod fiscal referitor la fabricarea alcoolului(tuica) in gospodarie pentru uz propriu,care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)