avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale producator bauturi alcoolice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

producator bauturi alcoolice

Buna ziua
As dori sa produc tuica in regim de PF....as dori sa stiu ce pasi trebuie urmati pentru aceasta...am reusit sa ma documentez putin de pe internet, dar nu mi-e foarte clar totul...caci hatisul legislativ de la noi isi spune cuvantul
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 24 Septembrie 2011
Codul Fiscal are prevazute conditiile in care gospodariile individuale pot produce tuica si rachiuri din fructe pentru consumul propriu, precum si valorile accizelor pe care le va plati orice gospodarie pentru bautura produsa pentru propriul consum.
Tuica si rachiurile din fructe destinate consumului propriu al gospodariilor individuale, in limita unei cantitati echivalente de cel mult 50 de litri de produs pe an pentru fiecare gospodarie individuala, cu concentratia alcoolica de 100% in volum, se accizeaza prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicata alcoolului etilic care este de 750 de euro/hectolitru.

Mai multe detalii despre Conditiile in care se produce tuica pentru propriul consum si accizele aferente gasiti pe
[ link extern ] /

sau

[ link extern ]

ori
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazan de tuica - producere pentru consum propriu bukinst bukinst Doresc sa cunosc care sunt reglementarile pentru producerea tuicii in familie pentru consumul propriu. Care este cantitatea care poate fi realizata pentru o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Accize fabricare alcool in gospodarie? sorina_h2004 sorina_h2004 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce prevede noul cod fiscal referitor la fabricarea alcoolului(tuica) in gospodarie pentru uz propriu,care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)