avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... cum pot export tuica in Uniunea Europeana cu sau fara ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

cum pot export tuica in Uniunea Europeana cu sau fara fonduri nerambursabile?

Am doar prunele, nu si alambicul. Din cate stiu eu, nimeni nu are "antrepozit", toti facem tuica la cele 4-5 cazane din sat. Si-apoi, nu se poate numi "Tuica de... Satul Meu", pentru ca eu nu as avea bani si timp de caiete de sarcini pe la Ministerul Agriculturii... Probabil ca nici nu pot s-o numesc TUICA , pentru ca nu e batrana, nu e de Zalau, n-am butoi de stejar, plus ca mai are si nu-stiu cat la suta vreo ramasita de compusi de cupru din alambicul vecinului...
As avea vreo sansa sa contactez vreo distilerie, s-o redistilez ca sa piarda compusii cu pricina si sa-i dau documente in regula, ca sa pot mai apoi s-o export? evident, trebuie sa-mi deschid o firma - nu am idee cat ar costa.
As vrea sa-i dau si un nume produsului meu - poate la OSIM - cat costa asta? Dar deja ca sa il numesc "produsul meu", trebuie sa fiu producator de tuica, deci posesor de alambic.
Care ar fi drumul cel mai eficient din punct de vedere financiar pentru exportarea tuicii in Uniunea Europeana? Exista eventual fonduri europene in care s-ar incadra o astfel de activitate?
M-am impotmolit intr-un cerc vicios din care numai specialisti ca dumneavoastra ma mai pot scoate.
Multumesc ca ati avut rabdarea sa-mi cititi randurile si va sunt recunoscatoare daca imi raspundeti...
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
ContSters167999, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters167999 , utilizator 13:45, 20 Septembrie 2010
adelina constantin a scris:

de ce vreti sa vindeti in afara tarii? nu ar fi mai usor sa vindeti aici, mai ales ca singur spuneti ca nu este ceva "extra" . Noi cautam la piata sa cumparam tuica de prune si nu gasim decat niste lichide fara miros, dar cu gust de afumatura, nu se stie din ce este facuta si cum este facuta, poate cea pe care o faceti are totusi gust si parfum de prune.....
Ar fi mai usor, cum ziceti, daca as fi producator autorizat de tuica. Asta pentru ca vreau sa fac o activitate perfect legala. Sunt sigura ca vanzatorul tuica despre care spuneti nu are acte in regula si ca nici nu l-ati intrebat daca are... cum facem toti la piata, din pacate. Tuica mea ESTE ceva "extra", poate nu m-am exprimat eu bine. Este "extra" in sensul ca e tuica de prune, fara adaos de zahar sau de alte fructe sau de cine stie ce chimicale. Este atat de buna ca italienii de exemplu ar plati-o la un pret pe care cumparatorul de la piata din Romania nu l-ar plati, mai ales intr-o zona in care fiecare familie e un producator de tuica. Sper ca informatiile suplimentare v-au fost de folos pentru clarificarea intrebarii.
Ma intereseaza partea romana a afacerii - pentru cealalta... am ceva informatii.
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde țuica legal produsa în gospodarie? eduardoo eduardoo Ce lege reglementează modul de deținere a unui cazan de țuică în gospodarie și modul de comercializare a unei părți din țuica produsa în gospodăria ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Beat din aburi de alcool CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi ... (vezi toată discuția)