avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,

Se poate demisiona chiar daca timp de 1 an si 3 luni nu s-a primit nicio zi de concediu de odihna? Angajatorul trebuie sa ii plateasca aceste zile de concediu fara a fi nevoie ca angajatul sa isi ia acele zile? Daca intelegem bine articolul din Codul Muncii referitor la concediu de odihna "Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă" . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 7 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Dreptul de a demisiona nu este conditionat de luarea sau neluarea zilelor de CO.

Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

In cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, salariatul poate demisiona fara preaviz.

In cazul incetarii c.i.m., zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani ,asa cum se prevede in art.146 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)