avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutoare de cãdurã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutoare de cãdurã

În cadrul asociației de proprietari este contestat dreptul unei persoane de a fi primit ajutor de căldură în perioada rece 2013-2014.

Familia respectivă deține un autoturism mai nou de 10 ani și un altul mai vechi de 10 ani.
Există păreri că familia respectivă nu ar fi avut drept la ajutor de încălzire, iar alte păreri susțin că Primăria respectivă a dat acest drept, chiar cu încălcarea Legii respective.

Direcția de ajutor social, nu răspunde la această problemă.

Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:39, 8 Iunie 2014
Există păreri că familia respectivă nu ar fi avut drept la ajutor de încălzire, iar alte păreri sus?in că Primăria respectivă a dat acest drept, chiar cu încălcarea Legii respective.

[EDIT]
Este STRICT treaba Primariei, daca ei vor sa ii plateasca si intretinerea, sa le dea bani sa zugraveasca apartamentul, este doar problema Primariei, cine poate oase roade...
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
elga50, moderator
Ajutorul pentru incalzire se acorda de primarie in baza declaratiei pe proprie raspundere semnata de locatarul cu pricina. Aceasta este o relatie directa in care asociatia de proprietari nu se poate implica. Nu exista nicio raspundere a acesteia in legatura cu acordarea ajutorului pentru incalzire.

Puteti sa faceti doar reclamatie in nume personal.
@thran,
[EDIT] afla?i că există legisla?ie, care reglementează ajutoarele de căldură, cu baremuri de venituri ?i de bunuri, foarte detaliate.
[EDIT]
Iar dacă mai dori?i ?i o altă informa?ie, este aceea că Asocia?ia de proprietari confirmă nr. de locatari ai familiei care solicită ajutoarele.
Deci iată că asocia?ia este implicată în aceste ajutoare (aviz ?i pt elga50)
elga50, moderator
.... Asocia?ia de proprietari confirmă nr. de locatari ai familiei care solicită ajutoarele.

Confirma numarul de persoane care locuiesc acolo, printr-=o adeverinta separata de declaratie, pentru ca e normal sa stie cati sunt, ca ii pune pe lista de intretinere si conteaza la venitul calculat pe numar de persoane si incadrarea in grila, dar in niciun caz nu cere asociatiei de proprietari sa confirme ceea ce scrie in declaratie, pentru ca acea declaratie nici nu trebuie citita de reprezentantii asociatiei si nu trebuie semnata de acestia
elga50, moderator
[EDIT] afla?i că există legisla?ie, care reglementează ajutoarele de căldură, cu baremuri de venituri ?i de bunuri, foarte detaliate.

Exista lege, dar nu spune nimeni ca toti o respecta, sunt apartamente inchiriate iar veniturile nu sunt declarate la Administratia Financiara, exista angajatori care nu declara salariile corecte sau nu le declara deloc, etc.
Daca acel vecin a semnat o declaratie pe propria raspundere, inseamna ca EL si doar EL raspunde, mergeti dumneavoastra la Primarie si declarati ca a primit ajutor si nu trebuia, sa vedeti ce raspuns primiti, dar va spun eu ca pierdeti timpul de pomana, stiu ei foarte bine cui acorda ajutoare, nu le scapa nimic cand este vorba de dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire ileanasandu ileanasandu 1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura MihaelaViziteu MihaelaViziteu buna ziua ma confrunt si eu cu o problema anul trecut in noiembrie am depus dosarul pt ajutor de caldura am fost sunata dela asociatie sa merg sa depun dosarul ... (vezi toată discuția)