buna ziua ma confrunt si eu cu o problema anul trecut in noiembrie am depus dosarul pt ajutor de caldura am fost sunata dela asociatie sa merg sa depun dosarul am dus toate actele necesare si l-am depus.noi avem si o societate un magazin micut de cartier dar cand am pus actele am prezentat exact ce ni se cerea adeverinta de salariat a sotului care este singurul angajat in societate si respectiv actele mele (precizez ca sunt in concediu de crestere copil).acum am primit o invitatie in care sotul meu tb sa se prezinte sa dea relatii in legatura cu ajutorul primit.probabil are legatura cu societatea care o avem ca noi cand am depus dosarul nu ne-a intrebat nimeni nimic(mai ales ca se stia si la asociatie si peste tot ca sediul social este pe adresa apartamentului nostru)acum va intreb ce s0ar putea intampla?ei nu trebuiau sa veriifice inaintea acordarii ajutorului ?va multumesc
Nu este problema asociatiei cui acorda primaria ajutoare, cei care au verificat trebuiau sa stie care sunt conditiile pentru acordarea ajutorului.
Daca au gresit ....tot dumneavastra platiti, daca ati primit ajutor si nu trebuia o sa il returnati.
Da, de obicei, primariile isi trimit echipe intregi de inspectori ”pe teren” pentru a verifica documentele care au stat la baza acordarii ajutoarelor la incalzire. Drept sa va spun, nu stiu unde v-ati incadrat pe grila respectiva si ce sume vi s-au acordat, insa asa cum spunea si @thran, daca inspectorii vor constata neconcordante, probabil ca o sa primiti o decizie a primarului in vederea anularii ajutoarelor acordate, adica dvs. va trebui sa achitati intreaga suma la asociatie.
De cand ma ocup de aceste ajutoare, la noi au fost numai 2-3 cazuri in care proprietarii au fost nevoiti sa achite costul integral al incalzirii (adica sumele scazute in iarna), fara alte repercursiuni.
Acum depinde cum va descurcati la ”interviu”.
Succes!
In legatura cu firma deprinde ... Daca venitul familiei nu era acela, daca aveati masina mai mare decati cel permis etc eu din cate stiu legea nu spune ca nu e voie sa fii proprietar pe firma mai ales daca firma e pe pierdere si nu acorda dividente ...
ok firma nu acorda dividende si nici pe castig nu prea este...cel putin cand am depus actele pt caldura sigur nu era pe profit mai ales ca aveam cateva luni de cand o deschisesem..asadar as putea avea castig de cauza in aceasta situatie?multumesc
Deocamdata trebuie sa dea relatii. Poate ca functionarii de la primarie au ceva nedumeriri din felul in care s-a completat declaratia pe proprie raspundere.
Sa mearga sotul la primarie si sa lamureasca lucrurile.
Nimeni nu poate sa va spuna ce s-ar putea intampla.
Daca e de dat banii inapoi, o sa-i dati, daca nu, nu. Nu va baga nimeni la puscarie pentru asta! :)
Ajutor incalzire
ileanasandu
1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in ... (vezi toată discuția)