avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionarea unei locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionarea unei locuinte

Doresc sa imi cumpar un apartament prin programul "Prima casa". Am facut o simulare la banca in urma careia stiu cam in ce suma as putea sa ma incadrez. Daca as gasi apartamentul, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez de acum inainte?

Cel mai recent răspuns: iancucristiana , utilizator 21:47, 18 Iunie 2014
Gasit apartament, inaintat dosar la banca pentru preaprobare, dat avans 5%, completat dosar la banca si fond (-ul de garantare al statului), aprobare de la cei doi, definitivat actele, vugravit, curatit, mutat si :beer:
Am gasit o locuinta care se pare ca este a unei persoane care achizitioneaza locuinte mai ieftine, le renoveaza si le vinde mai scump (samsari sau agenti imobiliari...nu stiu). Ce m-a facut sa cred acest lucru este acela ca pe site-ul de imobiliare apar 4 locuinte identic renovate (gresie, faianta, parchet, culoare pe perete...difera doar usile), aceste imobile fiind scoase la vanzare prin aceeasi firma de imobiliare. Problema nu cred ca este faptul ca ar fi poate un samsar....problema ar fi: cum dumnezeu te poti feri sa nu cazi in plasa unor persoane care ti-ar putea vinde o locuinta pe care legal s-ar putea sa nu o poti avea (dai bani, platesti ceva ce nu va fi al tau)???? E posibil ca un notar sa nu vada acest lucru?
La incheierea actului de vanzare cumparare notarul cere extras de autentificare pentru imobilul respectiv . Nu trebuie sa veti motive de temere.
va multumesc pentru raspunsuri!!!
Dar in momentul in care se semneaza precontracutul si se da avansul, acest avans nu poate fi pierdut de catre mine???Si as mai avea o intrebare: detin o patrime dintr-un apartament de 100 m2 si impreuna cu mama si sora mea 2 hectare de teren intravilan si 500 metri teren intravilan. Este aceasta o problema deca vreau sa obtin credit Prima Casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa iancucristiana iancucristiana Buna ziua! As dori un raspuns, daca se poate: in urma dezbaterii de mostenire detin o patrime dintr-un apartament de 100 m2 si, impreuna cu mama si sora mea 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare teren intravilan cu factura si chitanta fiscala Alexandru Valeriu Laurentiu Alexandru Valeriu Laurentiu Vanzare cumparare teren intravilan intre o societate si persoana fizica. Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez sau gresesc . Sunt nou pe acest site si am ... (vezi toată discuția)
Cum vand apartament prin programul prima casa ? jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori si eu sa stiu cum se procedeaza ptr a vinde un apartament prin programul \\"prima casa\\" ? Cand se poate face precontractul ?Cumparatorul ... (vezi toată discuția)