avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum vand apartament prin programul prima casa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum vand apartament prin programul prima casa ?

Buna ziua
As dori si eu sa stiu cum se procedeaza ptr a vinde un apartament prin programul "prima casa" ? Cand se poate face precontractul ?Cumparatorul spune ca a primit o preaprobare de la banca si ca ii trebuie carte funciara de la mine.Cand ii dau crtea funciara trebuie s facem si precontract ?
Multumesc anticipt si astept detalii
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 12:27, 10 Octombrie 2012
In momentul in care ati cazut de acord asupra conditiilor tranzactiei, va puteti prezenta la notarul public pentru a incheia antecontractul de vanzare cumparare, care va cuprinde toate elementele tranzactiei finale (pret, avansul incasat la data semnarii antecontractului, termenul de finalizare a vanzarii etc.). Cumparatorul va trebui sa includa in dosarul de la banca si antecontractul, dar si actele de proprietate ale imobilului (inclusiv documentatia cadastrala, incheierea de intabulare si un extras CF de informare).
Cumparatorul poate depune dosarul la banca fara antecontract ?Precontractul trebuie trecut in cartea funciara ?De la semnarea precontractului cam ct pote dura pana cand intra bani in cont ?Multumesc
Antecontractul se noteaza in Cartea Funciara la cererea partilor, nu este o conditie obligatorie. La celelalte doua intrebari, raspunsul e acelasi: depinde de banca.
Daca are dosarul preaprobat (pentru conditiile financiare), trebuie semnat antecontractul si depuse copii dupa actee de proprietate + antecontractul la banca + extras de informare recent + certificatul de performanta energetica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se ... dragos.velicu dragos.velicu Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se va face in avans. Din motive de timp nu putem ajunge inainte la notar pentru a face actul de ... (vezi toată discuția)
Cine poate cere extras de carte funciara? kikison kikison Buna, Am o prietena, care domiciliaza in provincie si care a facut un antecontract acum vreo luna - este proprietara unui apartament - iar cumparatorul a ... (vezi toată discuția)
Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)