avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine poate cere extras de carte funciara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine poate cere extras de carte funciara?

Buna,

Am o prietena, care domiciliaza in provincie si care a facut un antecontract acum vreo luna - este proprietara unui apartament - iar cumparatorul a aplicat pentru Prima Casa la BRD. Intrebarea mea este urmatoarea : eu, ca prietena a vanzatoarei, sau cumparatorul avem dreptul sa cerem extras de catre funciara? Daca da, ce acte trebuie sa avem sau ce date despre apartament?
Daca nu, notarul la care s-a facut antecontractul are acest drept sau sa intrebam BRD-ul cu ce notari lucreaza? Mentionez ca dosarul de cadastru si intabularea au fost duse de catre cumparator la banca si acum banca cere acest extras de carte funciara. Intreb toate aceste pentru ca prietena mea este ocupata si as vrea sa o salvez de veniri repetate la Bucuresti.Multumesc anticipat pentru raspuns. Un Paste Fericit tuturor=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 11:40, 11 Iunie 2010
cumparatorul si notarul ar putea sa ceara,dvs -eventual o procura
Hristos a inviat!
Multumesc, crisv, doar lamureste-ma daca notarul impus de banca sau cel la care s-a facut antecontractul.
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule Clement, sunteti foarte dragut ca mi-ati raspuns, dar tot nu imi spune nimeni CARE notar- cel la care s-a facut antecontractul sau obligatoriu cel impus de banca. Multumesc anticipat.
In primul rand , extrasele de carte funciara sunt de 2 feluri: de autentificare (acelea care sunt solicitate de notar pentru autentificarea unei tranzactii) sau de informare (pot fi solicitate de orice persoana interesata de o anumita proprietate).
In al doilea rand, este ilegal ca banca sa va impuna un anumit notar! A se vedea raportul Consiliului Concurentei referitor la concurenta neloiala generata de impunerea de catre banci a unor notari ""agreati"". Solicitati-le in scris celor de la banca sa va precizeze in baza caror prevederi legale va impun un anumit notar! O sa vedeti o schimbare la 180 de grade de atitudine!
In al treilea rand , notarul care va autentifica tranzactia finala (actul de vanzare cumparare ) este cel care va depune cererea semnata de catre proprietar pentru eliberarea extrasului de carte funciara de autentificare!
Succes!
=D>

Alte discuții în legătură

Problema fondul de garantare prima casa iv Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema pe care am intampinat-o la fondul de garantare. Incerc sa obtin un credit prin prima casa de la BRD. ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Rectificare act vanzare-cumparare (avc) Rilasarr5 Rilasarr5 Prezentare pe scurt a situatiei: in 2005 am cumparat o casa prin credit bancar. Toate actele necesare efectuarii tranzactiei s-au aflat la banca si propietar, ... (vezi toată discuția)