Am o prietena, care domiciliaza in provincie si care a facut un antecontract acum vreo luna - este proprietara unui apartament - iar cumparatorul a aplicat pentru Prima Casa la BRD. Intrebarea mea este urmatoarea : eu, ca prietena a vanzatoarei, sau cumparatorul avem dreptul sa cerem extras de catre funciara? Daca da, ce acte trebuie sa avem sau ce date despre apartament?
Daca nu, notarul la care s-a facut antecontractul are acest drept sau sa intrebam BRD-ul cu ce notari lucreaza? Mentionez ca dosarul de cadastru si intabularea au fost duse de catre cumparator la banca si acum banca cere acest extras de carte funciara. Intreb toate aceste pentru ca prietena mea este ocupata si as vrea sa o salvez de veniri repetate la Bucuresti.Multumesc anticipat pentru raspuns. Un Paste Fericit tuturor=D>
Extrasul de carte funciara pentru informare poate fi cerut de oricine, fara a justifica un interes.
Daca stiti nr. de carte funciara si nr. cadastral, mergeti la Biroul de carte funciara de sector, in Bucuresti, si depuneti o cerere + tariful de 20 lei.
NU trebuie sa apelati la nimeni pentru un simplu extras.
Extras de carte funciara - (pentru informare ) poate solicita orice persoana. Veti completa o cerere in care veti trece datele de identificare privind imobilul ( adresa, nr cf, daca este vorba de un imobil teren veti trece dupa caz tarla , parcela, nr cadastral etc .
Daca este vorba de un extras de carte funciara de autentificare atunci acesta va fi solicitat da catre notar cu ocazia autentificarii unui contract.