avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine poate cere extras de carte funciara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine poate cere extras de carte funciara?

Buna,

Am o prietena, care domiciliaza in provincie si care a facut un antecontract acum vreo luna - este proprietara unui apartament - iar cumparatorul a aplicat pentru Prima Casa la BRD. Intrebarea mea este urmatoarea : eu, ca prietena a vanzatoarei, sau cumparatorul avem dreptul sa cerem extras de catre funciara? Daca da, ce acte trebuie sa avem sau ce date despre apartament?
Daca nu, notarul la care s-a facut antecontractul are acest drept sau sa intrebam BRD-ul cu ce notari lucreaza? Mentionez ca dosarul de cadastru si intabularea au fost duse de catre cumparator la banca si acum banca cere acest extras de carte funciara. Intreb toate aceste pentru ca prietena mea este ocupata si as vrea sa o salvez de veniri repetate la Bucuresti.Multumesc anticipat pentru raspuns. Un Paste Fericit tuturor=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 11:40, 11 Iunie 2010
Multumesc pentru raspunsul explicit, domnule Mihai Grigore.
Un Paste Fericit tuturor!
~ Conținut șters la cerere ~
Extrasul de carte funciara pentru informare poate fi cerut de oricine, fara a justifica un interes.

Daca stiti nr. de carte funciara si nr. cadastral, mergeti la Biroul de carte funciara de sector, in Bucuresti, si depuneti o cerere + tariful de 20 lei.

NU trebuie sa apelati la nimeni pentru un simplu extras.
Extras de carte funciara - (pentru informare ) poate solicita orice persoana. Veti completa o cerere in care veti trece datele de identificare privind imobilul ( adresa, nr cf, daca este vorba de un imobil teren veti trece dupa caz tarla , parcela, nr cadastral etc .

Daca este vorba de un extras de carte funciara de autentificare atunci acesta va fi solicitat da catre notar cu ocazia autentificarii unui contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fondul de garantare prima casa iv Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema pe care am intampinat-o la fondul de garantare. Incerc sa obtin un credit prin prima casa de la BRD. ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Rectificare act vanzare-cumparare (avc) Rilasarr5 Rilasarr5 Prezentare pe scurt a situatiei: in 2005 am cumparat o casa prin credit bancar. Toate actele necesare efectuarii tranzactiei s-au aflat la banca si propietar, ... (vezi toată discuția)