avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum intrerup postnatalul? voi naste al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum intrerup postnatalul? voi naste al doilea copil

In 24 iulie 2009 mi se termina postnatalul pentru primul copil. Al doilea copil se va naste in 5 august 2009. Doresc sa aflu ce trebuie sa fac, cui sa ma adresez (primariei, angajatorului) astfel incat sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil fara a fi nevoie sa ma intorc la serviciu. Banuiesc ca trebuie sa intrerup postnatalul actual si sa intru in prenatal pentru cel de-al doilea copil. Ma puteti ajuta cu informatii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinabogdan , utilizator 22:17, 8 Mai 2009
da, trebuie sa va adresati angajatorului si acesta face o comunicare ITM si apoi biroului din primarie
Cred ca va referiti la concediul pentru cresterea copilului si nu la concediul postnatal.
In aczul dumneavoastra , anuntati angajatorul ca va intoarceti la munca, insa ii prezentati si o adresa prin care il instiintati despre starea dumneavoastra de graviditate si anexati si adeverinta de la medicul de familie sau medicul specialist din care sa rezulte starea dumneavoastra de graviditate si varsta sarcinii. Iar cand trebuie sa va prezentati la munca ....prezentati concediul prenatal.
Intr-adevar, ma refeream la cic respectiv la obtinerea indemnizatiei de crestere copil, cei 600 ron (+200 ron... ma rog, nu ma incadrez in categoria celor cu 85%!!). Credeam ca e nevoie sa intrerup postnatalul actual ca sa nu intru "brusc" in prenatal imediat ce se termina acesta... Multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina și contract pe perioada determinata Nitoig Nitoig Bună seara! Mă aflu în următoarea situație sunt însărcinată în 22 săptămâni, urmând sa nasc la sfârșitul lunii decembrie. Sunt angajată cu ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate andreea307 andreea307 buna ziua, va rog sa imi spuneti, eu sunt gravida in 35 sapt., o verisoara care lucreaza la hr m-a informat ca nu e obligatoriu sa fac o cerere de instiintare ... (vezi toată discuția)