avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Transcriere inregistrare sedinta judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Transcriere inregistrare sedinta judecata

buna ziua,

pot cere ca simplu justitiabil inregistrare unei sedinte de judecata - civil,in care am fost parte? Daca da, in ce baza legala??
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:32, 7 Iunie 2014
Art. 231 C.pr.civ. Notele de şedinţă. Înregistrarea şedinţei
(1) Grefierul care participă la şedinţă este obligat să ia note în legătură cu desfăşurarea procesului, care vor fi vizate de către preşedinte. Părţile pot cere citirea notelor şi, dacă este cazul, corectarea lor.
(2) Instanţa va înregistra şedinţele de judecată. Înregistrarea va putea fi ulterior transcrisă la cererea părţii interesate, în condiţiile legii. Transcrierile înregistrărilor vor fi semnate de preşedinte şi de grefier şi vor avea puterea doveditoare a încheierilor de şedinţă.

Faceți o cerere la instanță prin care să arătați și interesul pe care-l aveți.
Dacă este justificată, cererea poate fi admisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Help for family Help for family Buna. Initial am fost deacord cu divortul, cu plata unei pensii alimentare, act depus si in instanta. Pot reveni procedural asupra deciziei? Multumesc (vezi toată discuția)
Solicitarea copiilor audio ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, Conform carui act normativ este posibila eliberarea sedintei in forma audio? (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)