avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna.
Initial am fost deacord cu divortul, cu plata unei pensii alimentare, act depus si in instanta. Pot reveni procedural asupra deciziei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 20 Decembrie 2019
Buna seara,
Daca nu s-a pronuntat sentinta DA, dar are rost?
Buna seara,
Multumesc pentru raspunsuri, dar a si mai avea o curiozitate. Legal....juridic,,,sau procedural se poate cere instantei consultare la un consilier familial (este vb. de divort cu minor, vbde un minor de 14 ani. Infidelitate exclusa) inaintea pronuntarii sentintei?
Mentionez ca divortul a fost depus cu culpa exclusiva si custodie exclusiva a minorului, o parime din venituri pensiede intertinere, deci maxim latoate cele. La culpa exclusiva si la custodie exclusiva sa renuntat ulterior. Intre timp minorul a depus o cerere catre instanta ptr. stabilirea domiciliului la tata, Iar la ultima infatisare am primit un act din partea reclamantei, numita NOTA DE SEDINTA care are este in mare parte o compunere , cugetari, fara sustinere documentata sau probata. Va rog sa ma ajutati si in acest sens, cum se raspunde la un act de NOTA DE SEDINTA.
Multumesc anticipat pentru indrumari si sfaturi
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
Help for family, utilizator
Art. 231

Notele de şedinţă. Înregistrarea şedinţei

(1) Grefierul care participă la şedinţă este obligat să ia note în legătură cu desfăşurarea procesului, care vor fi vizate de către preşedinte. Părţile pot cere citirea notelor şi, dacă este cazul, corectarea lor.

(2) Instanţa va înregistra şedinţele de judecată. Înregistrarea va putea fi ulterior transcrisă la cererea părţii interesate, în condiţiile legii. Transcrierile înregistrărilor vor fi semnate de preşedinte şi de grefier şi vor avea puterea doveditoare a încheierilor de şedinţă.

Detalii: [ link extern ]

Deci nu e vb de o nota de sedinta. inu stiu ce e ce ati primit, dar daca nu are si o cerinta.. nu conteaza povestea.
Conteaza ce vrea, ce a cerut, motivele pt care a cerut, cum isi argumenteaza cererea, functie de astea, judecatorul decide.
Nu cred sa va trimita la un consilier . Avocat aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere inregistrare sedinta judecata gabi7 gabi7 buna ziua, pot cere ca simplu justitiabil inregistrare unei sedinte de judecata - civil,in care am fost parte? Daca da, in ce baza legala?? (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)
Divort/pensie alimentara/custodie Dexxaya Dexxaya Buna seara. Pe scurt, eu si sotul ne am casatorit in luna ianuarie, iar in mai s a nascut copilul nostru, acum in varsta de 3 luni. Deoarece, nu ne putem ... (vezi toată discuția)