avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Baza CASCO - Intentie mai veche, cu sorti de realizare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Baza CASCO - Intentie mai veche, cu sorti de realizare

Asociaţia naţională a asigurătorilor (UNSAR) intenţionează să realizeze o bază de date comună pentru verificarea istoricului daunelor autovehiculelor asigurate prin intermediul poliţelor facultative CASCO, proiect care ar putea fi aprobat până la finele acestui an, informează Mediafax.

Avantajele ar fi atat pentru asiguratori (eliminare fraude) cat si pentru asigurati (bonus pentru lipsa daune- identic RCA)
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:55, 15 Iunie 2014
nucu$ a scris:
Avantajele ar fi atat pentru asiguratori (eliminare fraude) cat si pentru asigurati (bonus pentru lipsa daune- identic RCA)

:) Ce draguutt .. :)
Acum, stau si ma gandesc, daca elimina fraudele, ei din ce mai traiesc, ca beneficiarii materiali ai fraudelor sunt chiar executivii companiilor de asigurari. Oare vom asista la demisii in masa ?? :-/
Foarte buna idee. Trebuie sa se realizeze cat mai repede posibil. Se intentioneaza sa se inscrie in respectiva baza de date si daunele platite cu cativa ani in urma? Ar fi ideal, dar nu cred ca gestionarul bazei de date se inhama la o asemenea munca.
Succes celor care vor contribui la realizarea bazei de date privind daunele platite pe polite CASCO.
Corect!!! =D>
Am omis principalul beneficiu bilateral: autoretragerea spagarilor din sistem, cu rezultate usor de prevazut, atat privind siguranta/credibilitatea tuturor operatorilor cat si diminuarea drastica a numarului cazurilor de despagubiri inechitabile/disproportionate/disimulate.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
nucu$, utilizator
A existat si baza A.C.I.D si foarte putine companii introduceau date. Asa se va intampla si acum probabil. Oricum , dosarele si datele care "nu trebuie" sa apara nu vor fi introduse in sistem.
Cele mai multe date centralizate le are ASF-ul. Acolo ar trebui sa se faca ceva in sensul asta ca tot au fonduri imense .
amdauna a scris:
Cele mai multe date centralizate le are ASF-ul. Acolo ar trebui sa se faca ceva in sensul asta ca tot au fonduri imense .

La ASF sunt unsi tot lacheii asiguratorilor sau (mai rau) ai politrucilor, care trebuie sa isi finanteze partidele. :(

Alte discuții în legătură

Asigurare casco dupa dauna totala care s-a reparat in service-ul autorizat. Marius-Nicolae Marius-Nicolae Am avut un accident cu masina mea noua mazda3, pe care asiguratorul Groupama fara probleme, a finantat reparatia in service-ul autorizat mazda. Pana aici ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu conducerea asf privind rca HQM HQM Sunt momentan in litigiu cu ASF, in ceea ce priveste plata politelor RCA. Indiferent la ce companie ma asigur , trebuie sa scot ... (vezi toată discuția)
Probleme la incheierea unei asigurari auto in eu CosminStancu CosminStancu Buna ziua, In vederea incheierii unei asigurari auto in Belgia, tara in care locuiesc pentru moment, mi s-a solicitat sa demonstrez ca in ultimii 5 ani nu ... (vezi toată discuția)