avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme la incheierea unei asigurari auto in EU
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme la incheierea unei asigurari auto in EU

Buna ziua,

In vederea incheierii unei asigurari auto in Belgia, tara in care locuiesc pentru moment, mi s-a solicitat sa demonstrez ca in ultimii 5 ani nu am avut probleme ca sofer.
Am carnet de conducere din anul 2000 si am condus masina tatalui meu (propietar) care avea asigurarea RCA pe numele lui si fara CASCO.
Am fost si am intrebat la firmele de asigurare la care tata a fost asigurat (2) daca pot sa emita un document pe numele tatalui meu in care sa se precizeze ca in conformitate cu legislatia asigurarilor din Romania in aplicare pe perioada in care a fost asigurat, eu in calitate de fiu aveam dreptul sa conduc masina si ca in perioada respectiva nu s-au inregistrat cereri de plata a asigurarii din vina mea (eram dispus sa dau o declaratie notariala pe propria raspundere). Mi s-a raspuns ca nu pot face asa ceva, fara alte explicatii.
Din disperare am fost si la alti asiguratori pentru a obtine un document cu legislatiei romanesti in domeniul RCA cu aplicabilitate in cazul meu (cei de aici mi-au spus ca accepta un document cu antetul unei companii de asigurare romanesti), dar tot fara rezultat (m-au trimis la companiile la care tata este/a fost asigurat).
M-am gandit inclusiv la varianta de a cere un cazier auto de la politie pentru a demonstra ca nu am avut accidente sau alte abateri de la legislatia rutiera, dar nu stiu cum sa procedez (pe internet am gasit doar la soferii profesionisti).

Va multumesc in avans pentru sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 14:16, 11 Octombrie 2013
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi/idei?
Multumesc.
Incercati cu o cerere la ASF Sectorul Asigurari-Reasigurari (fosta CSA) sa elibereze un atestat cum ca nu persoana cu CNP, nume, etc nu figureaza in baza de date ca avand evenimente/daune.
In mod normal in max 30 zile ar trebui sa primiti un raspuns.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca invalida in cazul aceluiasi proprietar????????? D_axL D_axL Buna ziua! Lucrez la o firma care detine mai multe vehicule. Intr-o zi, s-a produs si inevitabilul si am lovit cu masina firmei un alt vehicol aflat tot in ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la un accident auto johnE johnE Buna ziua, Fratele meu a fost implicat intr-un accident auto in decembrie 2009 neavand nicio vina in producerea evenimentului.Respectivul conducator auto ... (vezi toată discuția)