avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrebare referitoare la un accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrebare referitoare la un accident auto

Buna ziua,

Fratele meu a fost implicat intr-un accident auto in decembrie 2009 neavand nicio vina in producerea evenimentului.Respectivul conducator auto caruia ii apartine vina se afla sub influenta bauturilor alcoolice avand o alcolemie de 0.7 in aerul expirat si undeva in jur de 1.4 in sange .In urma accidentului fratele meu impreuna cu acel sofer auto au mers la politie unde au dat declaratii referitoare la accident si ulterior la ambii le-au fost recoltate probe biologice pt depistarea alcolemiei .Atata timp cat probele demonstreaza ca acel sofer era beat asigurarea CASCO nu suporta nicio cheltuiala pt reparatia masinii iar asigurarea RCA trage cu disperare de timp pt ca pe fondul unei crize economice si pe fondul a nu mai stiu ce articol ei imi vor da banii abia cand procesul penal al soferului beat cu statul roman se va termina pt ca in urma lui se zice ca" se va demonstra vinovatia " lui.
Exista un detaliu cheie de care sunt interesat in aceasta problema ,si anume ca masina implicata in accident a soferului beat este luata in leasing pe persoana juridica ( firma la care este angajat).Exista vreun articol din lege care permite inaintarea unui proces pe numele persoanei juridice,atata timp cat respectivul e un angajat al firmei ci nu actionar??
Am incercat sa explic cat am putut de clar problema si sper ca am reusit sa fac inteleasa problema.Va rog frumos sa imi oferiti un raspuns sau o alternativa .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:44, 8 Aprilie 2010
vinovatia daca va fi dovedita apartine doar soferului,nu si persoanei juridice ,proprietarul autovehiculului implicat in accident
Va poate ajuta prevederile art. 46 pct. 3 lit. b) din Ordinul nr. 21/2009 al CSA. Trebuie insa sa aveti bunavointa asiguratorului intrucat, prin formulare, aceasta prevedere nu are un caracter de obligativitate
Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier florri florri Buna,am avut accident cu masina,stand la semafor la culoarea rosie,un sofer beat nu ne-a vazut sau ma rog era atat de beat ca nu a vazut nici semaforul si ne-a ... (vezi toată discuția)
Șofer beat nevinovat de producerea accidentului Rol_art Rol_art Buna ziua! As dori sa aflu dacă in caz de accident rutier soldat doar cu daune materiale ambii părți, între un șofer beat care circula ... (vezi toată discuția)
Accident fara impact si fara amendarea soferului vinovat,dar si-a recunoscut vinovatia victor_b victor_b Buna ziua tuturor , Zilele trecute mergand spre mare,noaptea,imediat dupa Medgidia ,intr-o curba spre dreapta camionului aflat in fata mea i-a explodat o ... (vezi toată discuția)