avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Șofer beat nevinovat de producerea accidentului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Șofer beat nevinovat de producerea accidentului

Buna ziua!
As dori sa aflu dacă in caz de accident rutier soldat doar cu daune materiale ambii părți, între un șofer beat care circula regulamentar, celălalt fiind găsit vinovat de producerea accidentului, asigurarea RCA a persoanei vinovate suporta cheltuielile reparației mașinii soferului beat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:07, 1 Decembrie 2013
Desi pare ciudat, raspunsul meu este DA. Am avut un caz similar in trecut si asa s-a rezolvat, desigur prin contestarea procesului verbal daca se stabileste desigur vinovatia soferului beat, de producerea accidentului.
Multumesc pt raspuns. Si exista o limita de timp pt contestarea procesului verbal?
Rol_art a scris:

Multumesc pt raspuns. Si exista o limita de timp pt contestarea procesului verbal?


15 zile de la data primirii procesului-verbal la judecatoria la care este arondat locul accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie ContSters237549 ContSters237549 Accident usor fara victime, autoturism firma ce circula pe strada Dragos-Voda, cu un autoturism persoana fizica ce vine din dreapta dintre blocuri de locuinte ... (vezi toată discuția)
Cum sa actionez in situatia urmatoare? es3ntzza es3ntzza intre craciun si revelion am avut un accident rutier, mai exact intr`o curba periculoasa un sofer din sens opus derapeaza intra pe contrasens si ma loveste ... (vezi toată discuția)
Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)