avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... explicati va rog reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

explicati va rog reabilitarea

Bine v-am gasit,
Nu va suparati pe mine,pentru dumneavoastra e la mintea cocosului,lucrati in domeniu,sunteti amabili sa-mi explicati asa pe degete ca unui retard,pot eu sa-mi fac reabilitarea prin judecatorie? Am citit 2 ore pe net si parca mi-am facut o idee,dar as avea nevoie de o confirmare din domeniu s anu merg degeaba si sa imi impuna apoi un an sa mai astept.
Concret,in 3 decembrie 1997 am fost arestat si condamnat de tribunalul maramures la 5 ani pentru talharie,sentinta mentinuta de Curtea de apel Cluj.Am fost "lasat la vatra" aproximativ in 20 noiembrie 2000,cu circa 2 ani rest de executare a pedepsei.Avand in vedere ca: a) nu am lucrat decat sporadic cu carte de munca,in schimb pot aduce cativa martori care jura pe Biblie ca am lucrat zilnic in ultimii 7 ani,fara sambata fara duminica,12 ore cu 12(unul din ei fiind fostul sef de sectie de la penitenciar,momentan pensionar si coleg cu mine); b)pot aduce hartie stampilata d ela asociatia de proprietari ca sunt cuminte in relatiiile cu vecinii ; c) neavand 1500 lei onorariul avocatului, am urmatoarele 2 intrebari la dumneavoastra: 1. am implinit termenul la care pot face reabilitarea judecatoreasca? 2.am reale sanse sa-mi fac reabilitarea de unul singur?
Va rog sa nu-mi dati legi si articole pentru ca nu le stiu interpreta,spuneti-mi babeste daca-s bun ori ba de reabilitare si daca am sanse fara avocat!
In speranta ca o sa ma ajutati,va multumesc anticipat.

P.S. Mentionez ca habar nu am de cheltuieli de judecata,nu dispun de chitante insa am platit impozit dupa o masina 3 ani,posibil sa fi platit daca nu figurez cu datorii la circumscriptia financiara.

Baia Mare 08.05.2009
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters89137, utilizator

Art. 135. din coul penal aratac urmatoarele, condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:
a) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
b) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani, dupa trecerea unui termen de 5 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
Deci 4+2,5 ani incepind cu noiembrie 2002, deci in luna iunie puteti cereb reabilitarea
In afara de sentinta de condamnare aveti nevoie de la primarie ca nu aeti debite la stata caracterizare de la primarie, si dovada de la executari penale ca ati platit cheltuielile de judecata
Reabilitarea , in cazul dvs , este una judecatoreasca , nu de drept , ope legis.Deci , pt a se constata ca a intervenit reabilitatarea trebuie sa va adresati instantei de judecata, fiind inlaturate consecintele ce decurg din condamnare .Subscriu la cele mentionate de Dl av. Top Dan.

Cazierul dvs va fi din nou curat.
Daca prin hotararea judecatoreasca de condamnare ati fost obligat si la plata unor cheltuieli de judecata , atunci trebuie sa faceti dovada ca le-ati achitat.
No,m-ati spart....
Nu va suparati,dumneavostra nu constientizati ca pentru omul de rand ce spuneti d-voastra e science fiction.Daca sincer doriti sa ajutati omul,nu va multumiti sa citati procedura,dati-i taranului care o auzit de Codul Penal la TV,indrumari!
Adica am inteles,din decembrie 2002 cand expira condamnarea am 6,5 ani de asteptat,ceea ce se implinesc anul acesta in iunie....Bun,executari penale,asta unde este? La Judecatorie?La finante?
Ipotetic vorbind,daca am fost obligat la plata cheltuielior de judecata si nu le-am achitat,mai are rost sa incerc reabilitarea fara avocat?"trebuie" din ultimul raspuns e litera de lege?Eu am precizat ca n-are rost sa-mi dati citate de legi,ceea ce doresc este sa-mi explicati ca la omul de rand:" mai Gheo`,mergi tu la Judecatorie,cauta pe Vasalica si cere-i formularul cutare...Vezi cand mergi la Judecatorie sa ai la tine actele astea: 1,2,3...etc! Eu recunosc ca-s cu 8 clase,chiar s anu existe compatibilitate intre noi?
Aceasta nu a fost un repros,este o constatare,multumesc .
:offtopic: Va rog sa va exprimati nemultumirile intr-un mod decent , respectuos , fara a folosi cuvinte vexatorii !

Fiecare raspunde dupa propriile consideratii , nu dupa "sfaturile " mentionate de dvs !
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Reabilitare cptelena cptelena Soțul meu a fost condamnat la 2 ani de închisoare,termenul expirând la 10.09.2015,as dori sa stiu când poate cere reabilitarea sau daca se face de drept. (vezi toată discuția)
Cazier anonim2012 anonim2012 Am fost condamnat in 1996 la 5 ani de inchisoare din care am facut 2 ani si ceva luni, sunt nelamurit in legatura cu o problema si anume ca nu stiu dupa cat ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca- competenta/termen duicaflorian duicaflorian buna ziuoa unde pot face reabilitarea dupa 17 ani de puscarie sant liber din anu 2004 (vezi toată discuția)