avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... explicati va rog reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

explicati va rog reabilitarea

Bine v-am gasit,
Nu va suparati pe mine,pentru dumneavoastra e la mintea cocosului,lucrati in domeniu,sunteti amabili sa-mi explicati asa pe degete ca unui retard,pot eu sa-mi fac reabilitarea prin judecatorie? Am citit 2 ore pe net si parca mi-am facut o idee,dar as avea nevoie de o confirmare din domeniu s anu merg degeaba si sa imi impuna apoi un an sa mai astept.
Concret,in 3 decembrie 1997 am fost arestat si condamnat de tribunalul maramures la 5 ani pentru talharie,sentinta mentinuta de Curtea de apel Cluj.Am fost "lasat la vatra" aproximativ in 20 noiembrie 2000,cu circa 2 ani rest de executare a pedepsei.Avand in vedere ca: a) nu am lucrat decat sporadic cu carte de munca,in schimb pot aduce cativa martori care jura pe Biblie ca am lucrat zilnic in ultimii 7 ani,fara sambata fara duminica,12 ore cu 12(unul din ei fiind fostul sef de sectie de la penitenciar,momentan pensionar si coleg cu mine); b)pot aduce hartie stampilata d ela asociatia de proprietari ca sunt cuminte in relatiiile cu vecinii ; c) neavand 1500 lei onorariul avocatului, am urmatoarele 2 intrebari la dumneavoastra: 1. am implinit termenul la care pot face reabilitarea judecatoreasca? 2.am reale sanse sa-mi fac reabilitarea de unul singur?
Va rog sa nu-mi dati legi si articole pentru ca nu le stiu interpreta,spuneti-mi babeste daca-s bun ori ba de reabilitare si daca am sanse fara avocat!
In speranta ca o sa ma ajutati,va multumesc anticipat.

P.S. Mentionez ca habar nu am de cheltuieli de judecata,nu dispun de chitante insa am platit impozit dupa o masina 3 ani,posibil sa fi platit daca nu figurez cu datorii la circumscriptia financiara.

Baia Mare 08.05.2009
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters89137, utilizator
Mda,multumesc. Sa va mearga bine,data viitoare o sa caut eu pe google,tot un drac e,doar ca nu stau cateva zile sa citesc legile.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
ContSters89137, utilizator
Dvs puteti adopta orice conduita doriti pe viitor ,insa atat eu , cat si colegii mei , care presteaza un serviciu benevol pe acest forum , concepem mesajele dupa propriile criterii !

O asemenea atitudine reticenta nu-si are rostul , dupa ce ati primit un ajutor ! Pt mai multe detalii ,aveti posibilitatea de a merge intr-o ora de consultanta , sa vi explice detaliat toate efectele instutitiei reabilitarii judecatoresti !

:offtopic: Urarile "de bine " pastrati-le pt dvs , deja depasesc limita bunului simt !
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cptelena cptelena Soțul meu a fost condamnat la 2 ani de închisoare,termenul expirând la 10.09.2015,as dori sa stiu când poate cere reabilitarea sau daca se face de drept. (vezi toată discuția)
Cazier anonim2012 anonim2012 Am fost condamnat in 1996 la 5 ani de inchisoare din care am facut 2 ani si ceva luni, sunt nelamurit in legatura cu o problema si anume ca nu stiu dupa cat ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca- competenta/termen duicaflorian duicaflorian buna ziuoa unde pot face reabilitarea dupa 17 ani de puscarie sant liber din anu 2004 (vezi toată discuția)