avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa marcat PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa marcat PFA

Buna ziua,

m-ati putea sfatui daca casa de marcat este obligatorie pentru un PFA sau depinde de obiectul de activitate? Daca e obligatorie, exista alternative in primele luni de existenta al PFA de a folosi clasicele chitantiere, pina se poate achizitiona o casa de marcat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IuliaPopescu , utilizator 14:02, 9 Iunie 2014
E obligatorie si pentru pfa dar in functie de activitate. In nici un caz nu incepeti activitatea cu clientii (si incasarea de venituri) fara sa aveti fiscalizata casa de marcat la punctul de lucru.
E vorba de cursuri de muzica pentru copii/adulti
Nu au obligatia utilizarii casei de marcat de catre operatorii economici pentru activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale (art. 2 lit. h).
Art. 15 Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. h) din ordonanţa de urgenţă:
a) profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implică crearea unei
societăţi comerciale, desfăşurate de către notari, avocaţi, experţi autorizaţi, medici,
experţi contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi, precum şi de alte persoane fizice care
prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi
educativ;
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
george-neagu, moderator
Prin umare nu trebuie sa am casa de marcat. Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat: hg 479/2003 - si totusi art. 15 spune altceva... tzobor tzobor Salutare, Sunt PFA de vreo saptamana cu cod CAEN 7729, inchirieri de bunuri gospodaresti nca. Din HG 479/2003, la art. 15, se specifica: \"Intra sub ... (vezi toată discuția)
Alte venituri pe timpul concediului de crestere copil? isacovflorina isacovflorina Apelez cu o intrebare catre dvs. Sunt o proaspata mamica am indemnizatia de crestere copil si as vrea daca se poate sa imi deschi o interprindere familiala ... (vezi toată discuția)
After school -casa de marcat renzso renzso Buna ziua! Sunt intr-o dilema totala. In urma cu 2 sapt am infiintat un PFA , domeniu de activitate -alte forme de inv-meditator, cod caen 8559, pentru a ... (vezi toată discuția)