avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul creste diverse animale langa casa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul creste diverse animale langa casa mea

Va rog, daca se poate, sa-mi dati un sfat referitor la o problema veche pe care o am cu un vecin. Creste diverse animale pe un teren pe care il are langa casa mea: vaci, oi, capre, gaste, curci etc. Nu se mai poate sta de zgomot, nici zi nici noapte. Nu face curatenie niciodata, cel putin de 5 ani de cand noi locuim aici nu a facut. Nu pot deschide fereastra de miros de balegar de toate genurile si de asemenea miros de la capre sau oi. Invazie de muste, mi-au distrus stolaria de termopan si vopseaua data pe tencuiala casei. Nu am ce sa mai fac. Am cheltuit sume imense, castigate cu mult efort, avand un serviciu de bugetar, si totul este numai mizerie de muste. Am dat cu tot felul de substante de indepartare a insectelor, dar degeaba.
As dori sa stiu unde ma pot adresa concret, pentru o plangere in aceasta privinta (pe ce adresa). Cu vecinii nu se poate discuta, iar Primaria nu a luat nici o masura.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:45, 18 Iunie 2014
Locuinta este in zona rurala sau urbana ? Unde mai precis ?

2) Ce suprafata de teren are vecinul? Dar, dvs.?
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
trandafir2, moderator
Trebuie respectate normele de bună vecinătate și în cazul d-voastră, primăria are un cuvânt de spus-nimeni nu are dreptul să prejudicieze prin noxe, vibrații, proprietarul vecin.
Însă, pe de altă parte trebuie să aveți în vedere faptul că d-voastră ați devenit proprietar cam de 5 ani(așa am înțeles), dobândind proprietatea .cunoscând vecinătatea cu ograda respectivă și prin urmare v-ați asumat acest risc.
O sesizare din nou la primărie pentru nerespectarea normelor de igienă și la care trebuie un răspuns de constatare a situației. și a măsurilor dispuse.
are dreptae colegul trandafir2. Dati informatii suplimentare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea animalelor in interiorul satului Nicoleta20171102 Nicoleta20171102 Buna ziua sunt si eu intr_o situatie asemanatoare in satul in care m-am mutat toti vecini au animale: vecinul din dreapta are vreo 80 de capre si oi plus ... (vezi toată discuția)
Ferma de vaci in centrul localitatii ContSters124954 ContSters124954 Buna ziua, Locuiesc intr-o comuna de langa Brasov unde in centrul localitatii in gradina unei proprietati destul de mari invecinata cu a noastra, se cresc ... (vezi toată discuția)
Mirosuri imbietoare de nevoi canine si mure keops_mic keops_mic Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu doua probleme: - un vecin si-a pus mure langa gard la circa 10 cm. Murele au crescut pe gard si au trecut si la mine in ... (vezi toată discuția)