avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amanari repetate pentru ca mostenitoarea testamentara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amanari repetate pentru ca mostenitoarea testamentara nu prezinta testamentul olograf in instanta

Buna ziua, as avea o noua intrebare, va rog sa mi dati un sfat. Nepoata mea care a prezentat la notar un testament fals nu prezinta in instanta testamentul olograf al mamei, cu toate ca judecatoarea ii face morala de fiecare data. Suntem la a 6/7 prezentare (a avocatului). Judecatoarea vrea sa se faca o expertiza grafologica. In plus doi martori ai mei in instanta au indicat ca mama nu putea sa l scrie pentru ca nu putea sa se miste, sa manance singura si nu mai vedea. Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca, cu avocatul meu nu vad cum o sa reusesc. Mi a luat banii si acum nu mai face nimic.

Multumesc mult

Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 22:02, 11 Iunie 2014
Depuneti la dosarul cauzei,cu nr. de inregistrare/ data o nota scrisa prin care aratati ca au fost deja mai multe termene si nu s-a depus la dosar de catre nepoata dvs. un document scris de catre mama dvs. in baza caruia sa se faca o expertiza grafologica de comparare cu testamentul.
Puteti solicita amendarea nepoatei dvs. de catre instanta, pentru nedepunerea documentului solicitat.
Daca avocatul dvs. nu se implica in dosar, il puteti schimba solicitand returnarea integrala/ partiala a onorariului.
In fapt, depindeti numai de hotararea instantei legat de continuarea procesului. Probabil ca acesta este si motivul pentru care avocatul dvs. nu face alte interventii in instanta.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul Dvs. As vrea sa va spun ca nepoata mea are multe pile in judet si a obtinut prin manopere frauduloase multe bunuri ilegal (exemplu ea este legatara universala si a averii bunicii ei paternale). Ea a folosit un martor i cele 2 dosare (legatara universala dupa mmma mea si acelasi lucru pentru bunica paternala). Am adus proba cu inscrisuri ca s-a folosit de acest martor in cele 2 dosare si de asemenea cu 2 martori ca la data testamentului olograf scris de defuncta mama, aceasta era paralizata, nu putea sa l scrie, dar judecatoarea vrea testamentul olograf pe care nepoata nu l prezinta si uiarasi termenul se reporteaza.

Va multumesc mult ca m-ati ajutat in aceasta cauza care este pe rol din 2008.

Cu stima
Avocatul nu are ce sa faca daca instanta nu se descurca...
E problema instantei si nu a avocatului.

Probabil ca e fals si nu il va prezenta.
Dupa parerea mea, daca cele mentionate de dl. tobescu, in mesajul din 09.06.2014 pot fi probate cu documente, atunci avocatul chiar are ce face in cauza.
Lipsa de reactie a avocatului in privinta amanarilor repetate pentru acelasi motiv - neprezentarea testamentului olograf este dupa parerea mea, in dezavantajul evident al dlui. tobescu.
Personal, nu inteleg, de ce dl. tobescu nu inlocuieste avocatul.
Stimate dl Gigipopa, am scris avocatului un email in care i-am sugerat tot ce mi ati spus Dvs. Astazi mi a scris ca a cerut inlocuirea expertului dar nici un cuvant in legatura cu nepoata. Acum o sa tin de el ca sa ia pozitie in amanarile de expertiza grafologica si sa ceara amendarea nepoatei pentru neprezentarea documentelor cerute de instanta (adica sa fie amendata). Cred ca daca aceasta nu prezinta testamentul original (care nu exista si am demonstrat cu 2 martori unul din ei fiind asistenta medicala care a lucrat in spitalul judetean si care a ingrijito pe mama din luna in care a fost scris asa zisul testament si pana la sfarsitul ei). Nu stiu de ce judecatoarea accepta amanarea termenelor, un testament olograf exista sau nu mai ales ca el este depus la un notar. Nu stiu de ce instanta nu l cere direct notarului.

O zi buna va doresc
Cu stima

Alte discuții în legătură

Calcularea prescriptiei raspunderii penale - art. 122 tobescu tobescu Va rog sa mi spuneti si mie : - cum se calculeaza prescriptia raspunderii penale pentru savirsirea infractiunilor prev. de codul penal art. 290 alin.1; art. ... (vezi toată discuția)
Testament olograf tobescu tobescu Buna ziua, as avea o speta sa va supun, multumesc pentru raspunsurile Dvs: Nepoata mea a facut un testament fals concernant averea mamei mele, ea s-a declarat ... (vezi toată discuția)
Expertul amana prezentarea raportului de expertiza tobescu tobescu Buna ziua, am o problema si cu un expert tehnic. Pentru iesirea din indiviziune, judecatoria a desemnat un expert, suntem la a 11 amanare, judecatoarea il ... (vezi toată discuția)