avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament olograf

Buna ziua, as avea o speta sa va supun, multumesc pentru raspunsurile Dvs:
Nepoata mea a facut un testament fals concernant averea mamei mele, ea s-a declarat (cu ajutorul judecatoarei care a dat decizia in totala necunostiinta a pieselor din dosar) legatar universal. Pentru a declara aceste testament olograf fals am adunat acte oficiale cu semnatura mamei, retete de bucatarie cu scrisul ei, martori (printre care o asistenta medicala care a ingrijit-o in perioada cind mama a scris "asa zisul testament si care a afirmat ca mama era in imposibilitate sa scrie stiind ca ea a avut 3-4 accidente cerebrale si un infarctus), data testamentului nu corespunde cu continutul testamentului (in august 1990 nu se vorbea de o lege de retrocedare a terenurilor). Acum problema care se pune este daca nepoata spune ca nu mai are originalul testamentului?!! Ce este de facut? As vrea sa mentionez ca sentinta civila a fost data de catre judecatoare pe o copie a acestui testament olograf.

Va mulrumesc mult pentru sfaturile Dvs.
Multumesc pentru sfat. Nepoata este fata surorii mele, ea m-a dat si pe mine si pe mama ei disparute. Afacerea se afla acum la Politie. Eu as vrea sa stiu ce se poate face daca ea spune ca a pierdut testamentul olograf.
Expertiza grafologica se face numai pe original.Daca declara ca l-a pierdut ,totul se interpreteaza in favoarea dvs.,in sensul ca ea este obligata sa-l prezintz pt expertiza in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanari repetate pentru ca mostenitoarea testamentara nu prezinta testamentul olograf in instanta tobescu tobescu Buna ziua, as avea o noua intrebare, va rog sa mi dati un sfat. Nepoata mea care a prezentat la notar un testament fals nu prezinta in instanta testamentul ... (vezi toată discuția)
Calcularea prescriptiei raspunderii penale - art. 122 tobescu tobescu Va rog sa mi spuneti si mie : - cum se calculeaza prescriptia raspunderii penale pentru savirsirea infractiunilor prev. de codul penal art. 290 alin.1; art. ... (vezi toată discuția)
Despre martori tobescu tobescu O nepoata mi a intentat un proces, m-a dat disparuta si a fost declarata legatar universal al averii defunctei mele mame. Nepoata sustine ca mama mea i-a ... (vezi toată discuția)