Buna ziua, as avea o noua intrebare, va rog sa mi dati un sfat. Nepoata mea care a prezentat la notar un testament fals nu prezinta in instanta testamentul olograf al mamei, cu toate ca judecatoarea ii face morala de fiecare data. Suntem la a 6/7 prezentare (a avocatului). Judecatoarea vrea sa se faca o expertiza grafologica. In plus doi martori ai mei in instanta au indicat ca mama nu putea sa l scrie pentru ca nu putea sa se miste, sa manance singura si nu mai vedea. Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca, cu avocatul meu nu vad cum o sa reusesc. Mi a luat banii si acum nu mai face nimic.
Avocatul dvs. poate sa supuna aprobarii instantei si posibilitatea de a se cere oficial, testamentul olograf aflat in posesia notarului, in conditiile in care documentul pus la dispozitia instantei nu este certificat de autenticitate de catre acelasi notar.
Instanta poate cere, la solicitarea avocatului dvs., notarului respectiv, sa puna la dispozitia expertului desemnat sa efectueze expertiza grafologica, originalul testamentului.
Avocatul dvs. poate cere instantei sa aprobe convocarea notarului care a semnat testamentul aflat la dosarul cauzei, pentru a da certificarea de autenticitate.
Cred ca prezenta dvs. impreuna cu avocatul la toate sedintele, la toate termenele, este obligatorie, daca doriti sa aveti un control al desfasurarii sedintelor, iar ulterior sa studiati cu atentie dosarul (toate incheierile de sedinta si documente eventual depuse, suplimentar, la dosar), la arhiva tribunalului.
Toate cererile dvs./ ale avocatului dvs. pot fi depuse cu adresa, cu nr./ data la arhiva tribunalului, cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, pentru a fi avute in vedere/ luate in discutie la respectivul termen.
Va inscrieti in fals. Daca nu-l prezinta cum cere instanta se va sesiza parchetul si se va da o solutie.Avocatul ala e paralel cu dreptul Poate a urmat "stangul" in facultate.
Stimata doamna, am avut un avocat recomandat de unchiul meu (era din familia unui procuror) care m-a indrumat in penal, bineinteles ca am pierdut pentru ca actele premergatoare facute de politisti erau sub orice critica (nici macar numele mamei nu a fost retinut, nu s-au ascultat martorii, etc) pentru ca cumnatul nepoatei este mare sef in administratia financiara, acesta pe timpul revolutiei a fost in comitetul de salvare cu un procuror, "sotul" mare prieten cu presedintele consiliului judetean (are dosare de coruptie, de tranzactii ilegale, etc), s-a spus ca "sotul" l-a initiat la furtul de portmonie (s-a scris in ziarele locale), etc. Acest procuror, mare revolutionar a fost unul dintre cei care a instruit dosarul. In toate dosarele eu sunt reclamanta dar eu pana in 2010 nu am avut cunostiinta de plangerea de catre sora mea, care m-a asociat la plangere fara sa fie depusa o procura de a mea. Am facut plangere in fals dar de fiecare data a fost scoasa de sub urmarire. Nimeni nu a fost curios (chiar instanta penala)sa vada testamentul original. Avocatul cred ca a facut facultatea cum se spune la "seral" (este un tanar care cred ca a chiulit foarte mult) ca pe timpul lui Ceausescu. Nu am nimic cu cei care au facut seralul pentru ca munciau si seara mergeau la facultate, cautau sa si faca un viitor (foarte muncitori dar fiecare padure are si uscaturi), dar asta trebuie sa i dau eu ideeile. Va dau un ex. in 2013 mi a spus ca trebuie sa luam certificatele de la grefa ca sa poata sa inscrie procesul in CF. I- am obtinut certificatele de la carti dupa care nu s-a mai interesat. Dupa ce eu am obtinut aceste certificate mi a spus ca nu mai sunt bune pentru ca nepoata a obtinut alte nr. de carti. Am intrebat la OCPI si mi au spus ca ei au toate informatiile de CF chiar daca s-au schimbat numerele initiale.Cu avocatul acesta mai am cateva informatii de obtinut si dupa aceea o sa vorbim altfel.
Va multumesc foarte mult pentru interesul acordat, aceste sfaturi imi usureaza putin existenta, vad ca mai sunt inca oameni buni in lumea asta mizerabila.
Testament olograf
tobescu
Buna ziua, as avea o speta sa va supun, multumesc pentru raspunsurile Dvs:
Nepoata mea a facut un testament fals concernant averea mamei mele, ea s-a declarat ... (vezi toată discuția)