avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata efectuata in numele si in contul altei ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata efectuata in numele si in contul altei persoane.Recuperare TVA

Am urmatoarea speta
Firma X (chiriasa) plateste direct factura energiei (exemplu: Total 1.240 Lei din care 240 Lei in contul de la Enel. Titularul contractului cu Enel este firma Y (proprietarul spatiului in care functioneaza X).
Cum isi recupereaza Tva de 240 Lei firma X care a platit direct la Enel?
Firma X poate sa emite o factura de decontare pe suma de 240 Lei la firma Y pentru a recupera Tva care firma Y sa dedus?
Ce inregistrare contabila trebuie sa faca firma X?

Cel mai recent răspuns: mihaigiu , utilizator 17:41, 9 Iunie 2014
Trebuia sa va puneti Intrebarile inainte de a plati.

Utilitatile nu se furnizeaza fara contract
Nu exista plata fara a avea un contra-serviciu.
Facturile se emit in baza contractului.
Deci,
Incheiati un contract cu cel care are contract direct cu furnizorul de utilitati
Dar contractul de chirie este de doar 6 luni si Firma X a fost aproape obligata Firma Y nu a platit factura la ENEL si in momentul interuperi curent Firma X a platit direct catre ENEL. Daca firma X ca este deja de 4 luni in acest spatiu si dupa va lasa acest spatiu cum va recupera acest TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu energia platite direct de chirias mihaigiu mihaigiu Am urmatoarea speta Firma X (chiriasa) plateste direct factura energiei (exemplu: Total 1.240 Lei din care 240 Lei in contul de la Enel. Titularul ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati puypuy puypuy Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de refacturarea utilitatilor si anume:suntem o firma inregistrata ca neplatitoare de TVA, avem spatii date in ... (vezi toată discuția)
Tva, returnare tva, compensare facturi! roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Urmatoarea situatie: Firma x emite o factura catre firma y, in urma livrarii catre y de materiale necesare procesului de productie. Factura ... (vezi toată discuția)